Zamanı okumak hayatı okumaktır derdi bir büyüğümüz.

Zamanı iyi okumak, kavramak gerek. Son otuz yılda yaşadığımız Dünya'nın hızına ayak uydurmak lazım. Güçlenen yönetişim kavramını iyi anlamak gerek. Hayatta bizim için en önemli sermaye olan zaman konusun da çok daha titiz davranmalıyız.

 Zamanı nasıl öldüreceğinizi değil, zamanı nasıl kazanacağınızı düşünmeliyiz.

Zamanı iyi okuyamayanlar hayatı başarılı geçiremezler. Başarıdan maksat makam sahibi olmak veya çok para kazanmak değildir. Nedir peki? Geçmişle şimdiki zaman arasın da sağlıklı bağlar kurarak kendini, aileni, iş hayatını ve içinde bulunduğun sosyal, kültürel, siyasi, ekonomik çevrenin huzuruna katkı sağlamaktır.

Bunun için günün her saatini dün olduğundan daha iyi olabilmek için kullanmalıyız. Unutmamalıyız ki; Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.

Genelde bizler zamanın akışına yetişemeyiz. Peki, zamanı nasıl iyi değerlendirebiliriz? Her Zaman programlı olun. Böylece zamanı verimli hale getirmiş oluruz. Yapmayı hedeflediğiniz işlerimizi de zamanında yetiştirmeyi başarmalıyız. Planlı hareket etmek için daha önceden yapacaklarınızı not alarak, günlük kontrol ederek çalışmalarınızı sürdürmeliyiz. Bu bizi başarıya sürükler. Nerden başlayacağınızı, önce neleri yapmanız gerektiğini daha net kavrarız. Başarılı insanlar plan yapan kişiler içinden çıkar bunu unutmayalım.

Tarih tekerrürden ibarettir yaklaşımından hareketle tekrar edebilecek olayla ilgili olarak hazırlığımız tam olmalı. Düşünen insan aynı delikten defalarca ısırılmaz. Tekrar tekrar ayını hataları işlemek zamanı iyi okuyamadığımız ve ders almadığımız anlamına gelir.Araştırmacı olmayı deneyelim. Yapacağınız işleri topladığımız bilgileri zamanın da ertelemeden düzenleyelim. Çevremizdeki kişilerle aynı işleri yapmıyor, aynı şeyler düşünülmüyor olsak ta onların farklılıkları bizim takıntı alanımız olmamalıdır. Gelen yeni ise yenilikçi bir bakış ve yeniliğe açık bir düşünceyle hareket edebilmeliyiz.

Zamanı iyi değerlendirmek bireylerin yaşamına ahenk getirir. Zaman yönetiminde dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Erken kalkmak, Plan yapmak, Erteleme yapmamak, gerektiğin de yok diyebilmek ve sosyal medya gibi yaygın medya araçlarıyla zaman israfını önlemeliyiz.

Evet; zamanımızı iyi okuduğumuzda hayatımızı da iyi yönetiyoruz ve mutlu olmayı hak ediyoruz demektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber