Zekâ'nın mutlulukla nasıl bir ilişkisi var? Gerçek mutluluk nedir?

Bu özel ve önemli soruyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk hayat kurtarıcı bilgiler edindik, bilgileri siz değerli okurlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım.

'' Gerçek mutluluk nedensizdir. Ebedi mutluluğun dışsal bir nedeni yoktur. Dış koşullara bağlı olan mutluluk geçicidir, gerçek değil. Gerçek mutluluk içseldir ve zeki insan içsel, nedensiz mutluluğu yaşar.

Gerçek mutluluk içseldir; dışsal mutluluk ise, onun yansımasıdır. O yüzden de doyurucu veya tatmin edici değildir. Uyanmış zekâ gerçek mutluluğu yansımadan ayırt eder ve yansımanın peşinden gitmez; çünkü yansımanın peşinden gitmek düş kırıklığına neden olmaktadır.

Mutluluk insanın özünden gelen bir şeydir. Çünkü özünüzde siz mutlu ve neşeli varlıklarsınız.  Aslında şu an sizi özünüze döndürmeye çalışıyoruz. Çünkü siz özünüze dönünce gerçekten mutlu olacaksınız. Zeki insan bunu yapar.

Zekâ uyanınca insan ''1 numara'' olmak istemez, sadece gerçek mutluluğun ne olduğunu bulmaya çalışır.

Ve zekâ sayesinde insan dış nesnelere bağlı olan geçici mutluluğu, iç doğaya bağlı olan edebi mutluluktan ayırt etmeye başlar. Bu farkındalık sayesinde zeki insan dış nesnelerin peşinden koşturmayı bırakıp iç doğasına yoğunlaşır.

Zekâ sayesinde birey dış nesnelerden özgürleşiyor, bu özgürleşme de mutlu olmanın bir nedenidir. Özgürlük sizin özünüzde var. Özgür olmak için öze ulaşmak gerekir. Öze dönünce gerçek mutluluğun tadını çıkarmaya başlıyorsunuz.

Zeki insan yalnızca kendisinin mutluluğunu düşünmez, o herkesin  mutlu olmasını ister; çünkü çevresindeki herkes mutlu olmayınca siz gerçekten mutlu olamazsınız. Mutlu olmak iyi bir şey ama başkalarını mutlu etmek üstün bir şeydir.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber