Zihnimiz tam kapasite çalışırsa hayatımızda neler değişir? Bu çok önemli soruyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk bu etkili bilgiyi sizlerle paylaşıyorum.
 

'' İyi organize olmuş zihinde ilham perisi kanat çırpar ve yaratıcılık tavan yapar. Yetersizlik ve başarısızlık yüzünden kişi kendinden nefret etmez. O zaman birey zihnini aydınlatan  yaratıcı düşünceleri dünyayı aydınlatmak için kullanabilir.
 

Zihin haritası sayesinde düşünme becerisi gelişir, birey ortaya çıkan yaratıcı bir düşünce aracılığıyla binlercesini tetikler, zihin canlanır ve yaratıcı çözümler ortaya çıkar. Bilgilerin toplanması, algılanması ve anımsanması kolaylaşır.
 

Zihin haritası bilinçaltı zihinde saklanan bilgilerin ortaya çıkmasına yardım eder. Bilgilerin hafızada tutulmasını kolaylaştırır. Ortaya çıkan yaratıcı düşünceler, çözümlerin bulunmasında zaman kazandırır.
 

Yaratıcı düşünceler zihinde bir ''karar ağacının'' oluşmasına neden olur. Sonra da etkili bir karar verilir. Birey sorun çözme konusunda daha başarılı olur. Ama en önemlisi bireyin yaratıcı çözümlerle insanlığın gelişimine katkıda bulunmasıdır.
 

Değişim teknikleri sayesinde birey zihinsel detoks gerçekleştirerek zihne yani bir format atabilir. Hayat boyu zihinde birikmiş toksik kavramlar zihnin işleyişini yavaşlatmakta çünkü zihni zehirlemektedir.
 

Zihin koşullanmalar, kavramlar,düşünceler, kalıplar, arzular, hayaller vs. doğrultusunda çalışmaktadır. Zihinsel içeriğe göre olaylara yüklenen anlam kişinin mutlu veya mutsuz olmasına neden olur.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber