banner240
banner237
banner238

İletişimin bir çok yönü var bu yönleri Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkili bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

''Zihin özgür olduğunda sağlılı bir zihinsel iletişim kurulur.

Sezgiler açık olduğunda çevredeki herkesle doğal bir zihinsel iletişim kurulur. Fakat zihinsel şartlanmalar devreye girince zihinsel iletişim bozukluğu ortaya çıkar. Zihinsel inançlarla şartlandırılınca zihinsel iletişim kurma yeteneği ortadan kalkar.

İletişim, bireyin hayatla temasıdır. İnsanlarla karşılıklı alışverişin olduğu bir iletişim olmadığında hayat durağanlaşır, sıkıcı hâle gelir. Günümüzde zihinler o kadar çok kalıplaşmış ve gerçek dışı inançlarla doldurulmuş ki insan zihninin esiri hâline gelmiş ve özgürlüğünü kaybetmiştir.

Diğer yandan zihinde oluşan yargılar ve etiketler yüzünden insan her şeyi bildiği yanılgısına kapılır ve samimi bir iletişim kuramaz. Zihin her şey bildiğini sandığında artık öğrenecek bir şey yoktur, o zaman soru ve cevap da yoktur. Böyle bir zihin statikleşir, akışkanlığını ve esnekliğini kaybeder. Bu tarz zihine sahip  kişi, insanlarla karşılıklı iletişim kurmak yerine, zihnindeki yargıları ve etiketleri aktardığı tek taraflı bir iletişim kurar.

İnsan kolaylıkla diyalog kurabilmek, zihinsel iletişime geçebilmek ve varoluşsal gerçekleri algılayabilmek için hiçbir zihinsel kalıbın, şartlarının ve inancın henüz oluşmadığı masum çocuk hâline geri dönmelidir.

O zaman varoluşla iletişime geçmek ve hayatın tadını çıkarmak için tüm şartlandırmalardan özgürleşebilir; insan masum, anlayışlı bir araştırmacıya dönüşebilir ve varoluşun bir gizem olduğunu zihinsel olarak anlayabilir.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber