İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

74 yaşındaki Zümrüt Gazetesi Türkiye’de yayın hayatını devam ettiren sayılı yerel gazetelerin ilk 10’u arasındadır.

1950 yılında Rahmetli Mustafa Ardal tarafından İstanbul’da kurularak yayın hayatına başlayan Zümrüt Gazetemiz daha sonra Rize’ye taşındı.

Bölgenin, Rize’nin sesi gözü kulağı olan Gazetemiz Pazar hariç her gün okurun önünde. Zümrüt Rize 5 Mayıs günü 74 yaşında. İstanbul’dan başlayıp Rize’de bunca yıl yıl yayınlanmak kolay iş değil dostlar.

Yayın kurulunda olduğum için yakından biliyorum, 74 yılı geride bırakırken çok sıkıntılar çektik.

Çok kıt imkânlarla yayınlanmak sabır ister, beceri ister, mücadele ister. Bir insanın ortama ömrünü elli altmış sayarsak demek ki insan ömrünü aşmış yayın hayatı.

Yalnız Karadeniz Bölgesinde değil Türkiye’de 74 yaşını aşan günlük gazete sayısı çok azdır. Sayıları iki el parmaklarını geçmeyen kıdemli Gazeteler arasında saygın bir yer edinen Zümrüt Gazetemiz bin bir türlü maddi zorluğa rağmen yılmadan çok şükür hayatta.

Yalnız Rize değil Bölge Basını içinde çok önemli bir belgesel rolünü üstlenen Zümrüt Gazetesinin varlığı inkâr edilemeyecek kadar mühim ve önemlidir.

Yaşı itibariyle yıllardır Yerel Basının Rize’deki Okuludur.

Basının milletlerin HÜR sesidir.

Günümüzde Rize ve insanının sorunlarına parmak basan ve çözüm arayan yayın kuruluşu parmakla aranır oldu. Sesi çıkan gazete sayısı çok az.

Rize Zümrüt Gazetesi halkın isteklerine ve yapılmayan konulara parmak bastığı için uyarıcı rolüne soyunmuş, devletin yanında, milletinin hizmetinde politika izlemeye kimsenin kuşkusu olmasın devam edecektir.

Rize Zümrüt Gazetesi partiler üstü politika izler.

Siyasetin içindedir ama siyasetçinin emrinde değildir. Rize menfaati olmayan haberlere yer vermez.

Sesi çıkmayan toplumlar haksızlığa, yokluğa ve unutulmuşluğa mahkûmdur.

Ben bu Gazetede 1995 yılından beri köşe yazısı ve haber yazıyorum.

Bu sütunlara daha dün gibi yazmaya başladığım yazıların üzerinden tarihe baktığımda 28 sene geçmiş. Uzun bir süredir hem muhabir hem Başyazarlık görevini yürütüyorum.

Rize’de 40 yılı aşkın süredir birçok yerel ve ulusal basında haber yazdım. Yazan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Ulusal ve Yerel Basında yazı yazmak çok farklı bir olay. Ulusal Basına yazdığınız haberler Türkiye genelinde okunacağı için çok daha seçicidir. Her yazdığınız haber yayınlanmaz. Fazla magazinsel değilse gazeteye hiç koymazlar.

Rize'mizin kendi gazetesi, sesimiz ve gözümüz Zümrüt Rize 74 yıldır Rize’de gördüğümüzü, isteğimizi ve eksiğimizi yazmakta.

Zümrüt Gazetesi olmasaydı bugünkü en basiti yıllarca konuşulan OVİT gündemde böylesi yer bulmazdı.

Denilebilir ki elini taşın altına sokanları niye fazla yazmıyorsunuz. İcra makamları ağlama yeri değildir. Kimseyi zoraki hiçbir göreve getirip çalıştıramazsınız. Görev yapmayan gider, daha iyi yapan bulunur.

Biz Gazeteci olarak nasıl yazarak görevimizi yapıyorsak görevdeki herkes vazifesini yapacak.

Yapmazsa demek ki biz yazmaya devam edeceğiz.

74 yıldır Rize’nin Sesi olmasını başaran Zümrüt Gazetemize nice 74 yıllar diliyorum. Gazetenin hazırlanmasında, basılmasında ve siz okurlara ulaşmasında emeği geçen isimsiz kahramanlarımıza teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber