Bir atasözü derki ‘’ Hesap döner, sap döne gün gelir devran döner’’ . Adeletli olmak, adil olmak, adaletle davranmak biz insanlara lazım olan en önemli unsurdur.

Garibanın sesi çıkmıyorsa onu görmezden gelmek hanki kitapda yazmakta. Beki çıkaralarımıza göre hareket etmek,adalete göz yummak hanki kanunda var? Haksızlığa göz yummak, görmezden gelmek, hatta bilakis teşvik etmek insan içine nasıl yediriyor?

Ama şu varki insan oğlu yanlışı yapa yapa bir şekilde doğruyu bulur. Doğruyu da bulamıyan helak olup gidiyor bu dünyada. Anlaşılmayan bir nokta var galiba seçim dendimi bütün haram işler helal oluyor. İnsan oğlu seçim arafesinde bu kadar mı değişir? Ben bildiğim bir bölgenin, bir devlatin, bir milletin büyümesi, gelişmesi ve belirli noktalara gelmesi için adaletli şekilde yönetilmesi, kanunlar çerçevesinde her bireyin hakkı eşit olmalıdır.

Yapılan seçim sonuçunda ister köy olsun ister il olsun insanların hanki hareketlerinin ne sonuçlar doğurduğunu görmüştür. Seçim demek insanların yapılacak işi en iyi yapacak olanı seçmek demektir. Ama görünen o ki biz seçim dediğimizde hertürlü işi yapma serbestliği olarak anlıyoruz.  Son günde çalışmaları mı ararsın, rüşvetlerin uçuştuğunu mu, yada  çıkar uğruna birbirini öldürenleri mi?

Peki soruyorum geçmişinize bakın çok mu güzel oldu? Bir ülkede bir günle aynı ülkenin vatandaşını 20 yıl farkla emekli etmeye kalkarsanız olacağını kabullenmişsindir. Hak edene hakkıyla emekli olduktan sonra hakkıyla emeğinin karşılığını vermiyorsan olacakları kabullenmişsindir. Çalışanlarıın liyakatine göre işe alınmıyor ve ona göre maaş verilmiyorsa o ülkede adalet ölmüştür. Ozaman hep beraber cenaze namazına gidelim.

Şunu anladımki oyun kuranların üstünde bir oyun kuran vardır. İster istemez o tecelli ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber