banner240
banner237
banner238

Pazar günü, hem annelerimiz için hem vatanımız için önemli bir gün.! İki önemli konu var; biri Seçim, diğeri Anneler Günü… Seçimle ülkemizin, vatanımızın geleceği, kaderi belirlenecek... Annelerimiz de bizi dünyaya getiren, bugünlere gelmemize sağlayan, bizi biz yapan muhteşem varlıklar… “Vatan-Anadır, Anne-Vatanındır.” İkisi de en önemli vazgeçilmezlerimiz.

     Anne; insanların varoluş sebebi, kadın ve erkekleri doğuran, besleyip büyütendir. “Anne güçlüyse, toplum da güçlüdür. Öncelikle çocuklar aileden aldıkları öğretileri, konuşma ve davranış biçimlerini yaşamları boyunca çevresine ve kurdukları ailesine gösterirler. Bu sebeple çocukların nasıl yetiştirildiği çok önemlidir.

     Aslında, aileyi, toplumu şekillendiren annelerdir. Anne kendini ne kadar iyi eğitirse, geliştirirse; yetiştirdiği çocuklar ve o çocukların oluşturduğu toplumlar o kadar sağlıklı ve bilinçli olur. Çocuklarınızı nasıl yetiştirirseniz toplumda o şekilde biçimlenir. Önemli olan çocukları kız-erkek çocuğu ayrımı yapmadan, her iki tarafı da belli alanlarda şımartmadan, önce insan olmanın değerini ve önemini öğreterek yetiştirmektir.

     Anne; kendine yakın bildiği herkesin acısına üzülen, kalbi kırılan, evlatları için her acıya ve her zorluğa katlanandır. Ama her şeye rağmen yine de yaşamı devam ettirme gücünü kendinde bulandır. Anne; Çocukları daha çok yesin diye ‘ben zaten doydum, siz yiyin yavrularım’ diyendir. Anne; Bir öpüş, bir sarılış, bir kucak açışla, kırık ya da yaralı bir yüreğin onarılacağını bilendir.

     Anne; dua kapısıdır, cennetin anahtarıdır. Anne; hayatının her anında, her alanında ve her zaman emekçidir. En büyük emeği; insan dünyaya getirip, yetiştirmektir. Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v); “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i şerifiyle, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu belirtmiştir.

     Bir anne için Evlat tam olarak şudur; “Evladın senin, Korktuğun yer, Canının en tatlı yeri, Baktığın gözün, Tuttuğun ellerin, Yürüdüğün ayakların, Yemeğin, Suyun, Nefesin, Ona gelmesin tüm acılar bana gelsin dediğin tek varlıktır.”

     Bir evlat için de Anne tam olarak şudur; ”Anneniz hayattaysa ve şu anda karşınızda oturuyorsa, inanın oturduğunuz yer tam olarak cennettir.” Sevdiklerinizi incitmeyin. Çünkü onları bir gün incitmek için bile bulamayabilirsiniz…

     Evlatlarına annelik yapan, başkalarına annelik yapan, merhameti ile Sokak hayvanlarına, çiçeklere, tüm canlılara annelik yapan herkesin, “Anneler Günü kutlu olsun.” Ahirete göç etmiş tüm annelerin mekanları cennet olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber