BAŞKAN GENÇ TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Trabzon basınının gücüne vurgu yapan Başkan Genç, gazetecilerle sohbet etti.  
 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, haftanın ilk mesai gününde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek gazetecilerle buluştu. Başkan Genç’i, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve basın mensupları karşıladı. Gazetecilerle her zaman yakın diyalog içerisinde olan Başkan Genç, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap verdi.
 EN KADİM KURUMLARDAN BİR TANESİ  
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin, İstanbul’dan sonra Anadolu’da en kadim kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Genç, “1865 yılından beri Trabzon’da, bölgeye ve Anadolu’ya hizmet eden çok önemli bir müessese. Trabzon’un fikri hayatına, kamuoyu oluşmasına katkı sağlayan Trabzon’daki 387 gazeteci arkadaşımızın içerisindeki 64 hanımefendi sayısının da artarak devam etmesini arzuluyorum. Trabzon’da geniş bir kadro bulunması sadece Trabzon adına değil ülke adına da fikriyat gelişimi için katkı vericidir. Bu düşüncelerle 10 Ocak 2022’deki ziyaretimizde bir programımızda Trabzon Basın Tarihi Müzesi sözü vermiştik. Geçen yıl 10 Ocak’ta açılışını yaptık. Trabzon’da basının kadim tarihe sahip olması ancak müzenin olmaması bir eksiklikti. Kurumsal bir hafızayla geleceğe taşıdık. Bunun mutluluğu içerisindeyim” dedi.
 HEMŞEHRİLERİMİZİN TEVECCÜHÜ NEDENİYLE MUTLUYUM
31 Mart yerel seçimlerini de değerlendiren Başkan Genç, “Seçimleri huzur ve sükunet içerisinde geride bıraktık. Demokrasinin, halkın iradesinin sandığa yansımasından dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu sonuçlarla beraber Trabzonlu hemşehrilerimizin yarısından fazlası bizleri Büyükşehir Belediye Başkanlığına uygun gördü. Bu şehrin siyasi arenasında ve yerel yönetiminde uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak daha geniş bir yerel idare mekanizmasında görev yapmaktan ve halkımızın ekseri iradesiyle bu göreve seçilmekten mutluyum. Bu ekseriyet iradesinin tarafıma büyük bir sorumluluk yüklediğinin de bilincindeyim. Seçim döneminde bu görüşlerimizi halkımızla paylaştık. ‘Bu şehre çivi çakan her kimse Allah ondan razı olsun’ anlayışındayız. O nedenle biz de üstüne bir şey katabilmenin sorumluluğu ile daha çok çalışacağız. Ortak katılımlı bir anlayışla birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.
 BASINIMIZLA KOLEKTİF BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞACAĞIZ
Trabzon basınının dinamik bir sivil toplum yapısına sahip olduğunu da vurgulayan Başkan Genç, “Bu dinamik yapının şehrin ortak iradesine katkıları noktasında kolektif bir anlayışla yola devam etmek istiyoruz. İnşallah Trabzon halkına söz verdiğimiz projeleri adım adım yerine getiririz. Şehrimiz, daha yaşanabilir, daha tercih edilebilir hale gelir. Halkımız bize bu görevi layık gördü. Yarısından fazlası bizi seçti ancak artık bundan sonra tüm Trabzonlulara siyasi tarafımızı kenara koyup bize oy versin vermesin ayrım yapmadan, Ortahisar Belediyesinde yaptığım gibi hizmet etmeye devam edeceğim. İnşallah yeni dönem şehrimiz, tüm kesimlerimiz ile vatandaşlarımızın yaşam standartları açısından ve mutlulukları açısından hayırlı olur” ifadelerini kullandı.
 KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
İçişleri Bakanlığının Trabzon’da 5 yıl önce hizmete açtığı ve 350 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezi’nin kapatılma kararıyla ilgili soruya cevap veren Başkan Genç, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu konu gündemimizde. Kararın önceden alınmış olduğunu öğrendik. 2 Bakanımızla bu konuda görüşme yaptık ve girişimlerde bulunduk. Girişimlerimize de devam edeceğiz. Sadece Trabzon’da değil Erzurum’da da 220 civarında bir çalışanı olan merkez için de aynı kararın alındığı ifade edildi. Bakanlığımızın yeni bir projeksiyonu var. Kendi uhdesine almak istiyor. O bir tercihtir saygı duymak lazım. Ama ondan önce bu 350 kardeşimizin istihdamını düşünmek zorundayız. Bir formül üretilebilir mi bu konuda girişim sahiplerinden bir tanesiyim. Yakın zamanda Ankara’ya gidip girişimlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber