banner240
banner237
banner238

Yabancıya Konut ve Arsa Satışı Tüm Türkiye’de Yasaklanmalıdır

Yurdumuzun 11 ilinde yaşanan deprem felaketi ile konut sıkıntısı ve kira giderlerinin katlanarak artacağı göz önüne alındığında, çok yakın bir tarihte konut yetersizliği ile mücadele edeceğimiz su götürmez bir gerçektir.

AKP iktidarının sadece zenginlerin yararlanabileceği konut satın alma imkânları ile ihtiyaç fazlası olarak satın alınan konutlar zaten arz talep dengesini bozarak konut kira ve fiyatlarını 5 kattan fazla arttırmıştır.

Konut sıkıntısı ve yüksek kiralarla mücadele ettiğimiz süreçte depremle birlikte on binlerce binanın yıkılması arz talep dengesini yok ederek, zaten yüksek olan konut fiyatları ve kiraları ulaşılamayacak seviyeye yükselecektir.

Hal böyleyken sadece 2022 yılında, İstanbul’da 27 bin 657, Antalya’da 21 bin 354, tüm Türkiye’de ise 69 bin 371 konut yabancılara satılmıştır. Bu durumda 2023 yılı sonuna kadar yabancılara satılan konutlar yüzbinleri aşacak ve yurttaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun barınma sorunu katlanarak artacaktır.

Sınırlarımızda yaşanan deprem felaketi ile yurdumuza gelmekte olan binlerce sığınmacı ve depremden etkilenen milyonlarca yurttaşımızın bölgeyi terk etmesi ile demografik yapı bozulacak, bu durumda yabancılara yapılacak konut ve arsa satışları ile milli güvenlik sorunu ortaya çıkacaktır.

Büyükşehirlerde nüfusa oranla konut sayısı yeterli olmadığı ve kendi yurttaşımızın barınma sorunu ile karşı karşıya kaldığı bu süreçte yabancılara konut satışı yasağının arsa satışlarını da kapsayacak şekilde sadece deprem bölgeleriyle sınırlı kalmayıp tüm Türkiye’de süresiz bir şekilde yasaklanmalıdır.

Mehmet Balık

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu

Genel Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber