banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ VEKİLLER BREZİLYALI ARAMA-KURTARMA EKİBİNİ ZİYARET EDEREK DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER

“45 KİŞİ, 3 ARAMA KÖPEĞİ İLE TÜRKİYE’YE YARDIMA GELDİK”

45 kişi, 3 köpeğimiz ve ekipmanlarımızla Türkiye’ye yardımcı olmak için geldiklerini ifade eden Brezilyalı arama-kurtarmacı, “Havalimanında karargahımız var. Kumandanımız bize bildiriyor oraya yardıma gidiyoruz. AKUT ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

“MİLLETİMİZ ADINA MİNNETTARIZ”

Brezilyalı arama-kurtarma ekibi ile görüşen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Milletimiz adına minnettarız, bu yardımlarınızı asla unutmayacağız.” diyerek Türk Milleti adına tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

“ARAMA OPERASYONLARINDA ELİMİZ AYAĞIMIZ OLDULAR”

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten AKUT temsilcisi, enkazlarda gerçekleştirilen arama çalışmalarında Brezilyalı ekibin büyük katkıları olduğunu ifade ederek, “Bize arama konusunda çok destek verdiler. Köpeğimiz yoktu burada. 3 köpekle destek verdiler. Lojistik sebeplerle elimize geçmeyen, var olan ama buraya getiremediğimiz Adana’da havalimanında kalan makinalar vardı. Onlar makinaları ve ekipmanları ile bize çok destek verdiler. Son 4-5 gün içinde arama konusunda operasyonda elimiz ayağımız oldular. Onlar olmasa pek çok şeyi başaramazdık” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber