“ENGELSİZ KULAÇLAR”

Spordan kazandığını sporla topluma geri verme anlayışıyla yaptığı yatırımlarla sporun gelişimine katkı sağlayan, gençleri spora yönlendirmek amacıyla önemli projeleri hayata geçiren Saran Group; özel gereksinimli gençlerin topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak ve topluma kazandırılmalarına destek olmak amacıyla 2 Ekim Cumartesi günü Antalya, Kaş’ta “Engelsiz Kulaçlar” isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yüzme yarışı düzenledi. 20 özel çocuğun Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birlikte kulaç attığı yarışa, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve otizmli doktor rolü ile hafızalarda yer edinen oyuncu Taner Ölmez de katıldı. Eğlenceli anların yaşandığı yarıştan tüm yarışçılar birincilik madalyası ile ayrıldı. 

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarının yayın haklarını elinde bulundurarak Türkiye’de ve dünyada spor izleyicisi ile buluşturan Saran Group; sporun daha fazla gelişmesi, sporcuların desteklenmesi, sporda fırsat eşitliğinin sağlanması ve Türkiye’deki gençlerin spora yönelmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 

Özel gereksinimli gençlerin spor aracılığı ile daha sağlıklı, mutlu, sosyal ve kaliteli bir yaşam sürmelerinin mümkün olduğuna dikkat çeken Saran Group; özel gereksinimli gençlerin hayata kazandırılması ve topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak amacıyla Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle Engelsiz Kulaçlar projesi kapsamında bir yüzme yarışı düzenledi. 

2 Ekim Cumartesi günü Kaş’ta gerçekleşen yüzme yarışında 20 özel genç Sadettin Saran ile kulaç attı. Yazın başında final yapan, Kaş Kaymakamı ve son 3 seneye damgasını vuran Mucize Doktor filminde otizmli bir doktorun başarı hikayesini canlandıran Taner Ölmez de yarışı en önden izledi. Keyifli anların yaşandığı yarışta kaybeden olmadı, tüm yarışçılar yarışı birinci olarak tamamladı. 

Saran: Türkiye’nin Özel Çocukları Çok Yönlü, Her Birinin İçinde Farklı Bir Cevher Var! 

Konuyla ilgili Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran: “Bu gençler Türkiye’nin özel çocukları, çok yönlü çocuklar. Her birinin içinde keşfedilmemiş cevherler yatıyor. Bunları görmek için bir dizi izlemeye gerek yok, bu gençler hayatın içinde. Onlara ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamakla yükümlüyüz. Bizim onların hayata kazandırılması, topluma entegre olmalarının kolaylaştırılması ve fırsat eşitliği haklarının sağlanması konusundaki duruşumuz nettir. Özellikle sporun iyileştirici ve geliştirici gücü ile onlarla daha sık bir araya gelmeye devam edeceğiz. Spor aracılığıyla sosyalleşmelerine ve topluma kazandırılmalarına elimizden geldiğince destek olacağız.” dedi.  

Kaş Kaymakamı Yazıcı: Harika Çocuklarımızı Seviyor, Bağrımıza Basıyoruz


Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, “Bugün çok güzel bir atmosferi Kaş ilçemizde yaşıyoruz. Harika çocuklarımızla beraberiz. Marina’dan İnce Boğaz’a güzel bir yüzme etkinliği düzenlendi. Ben bu yüzme etkinliğine emek verenleri yürekten tebrik ediyorum. Kaş, bu tarz organizasyonlara her daim açık.  Az önce de söyledim, harika çocuklarımız diye. Onları burada misafir etmeyi borç biliriz. Bundan sonraki dönemlerde de bu tarz etkinliklerle onlarla olacağız. Onları çok seviyor, bağrımıza basıyoruz. Onlarla olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Taner Ölmez: Böyle Organizasyonlar Çoğalırsa Daha Da Mutlu Olurum


Down sendromlu çocuklarla bir araya geldiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren oyuncu Taner Ölmez, şu ifadeleri kullandı:
“Burada olduğum için çok mutluyum. Şu anda meleklerin içindeyim. Bu organizasyon için Saran Holding ve Sadettin Bey’e çok teşekkür ederim. Böyle şeyler çoğalırsa daha da mutlu olurum. Burada olduğum için çok çok mutluyum. Böyle güzel şeyler inşallah çoğalarak devam eder." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber