Trabzonspor Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Danimarka  ekibinde camia gruplara kalmanın önemini ve getirisini çok iyi biliyor olmalı ki taraftarları tribünleri  tıka basa doldurmuş. Maç harika bir ambiaans ile oynandı. 
Trabzonspor cephesinde çok fazla değişen bir şey yok. Avcı eksiklere rağmen ideale yakın kadrosuyla sahaya çıktı. Yamalı bohça gibi. Kulübede Ahmet Can dönüşü olmayan bilet almış. Ajax takımı ile anlaştı. Uçaktan Trabzon’a iniş yapan Bartra ve Bardhi kafileye dahil edilip yedek kulübesinde.. Sakatlıkları süren Visca’nın yerine Kouassi’ye Hamsik’in yokluğunda  ise Siopis’e şans verdi. 
İki taraf da maça birbirlerini tartan bir oyunla başladı. Ev sahibi takım Trabzonspor’u iyi analiz etmiş olmalı ki oyunu kendi sahasında kabul etme yerine bordo mavililerin yarı sahasına yıktı. Bunun karşılığını ise ilk 10 dakika dolmadan çok basit bir golle aldı. 9. dakikada Claesson topu filelere gönderdi. Golü erken bulan ev sahibi takım oyun kontrolünü eline alıp taraftarlarıyla birlikte oyunu yönetti. Trabzonspor konusunda dersini iyi çalışmış. Duran toplarda bordo mavililere nefes aldırmadı. Adam paylaşımlarını nefes etkili şekilde sıkı tuttular. Tatlı sert futbol ile orta sahayı kontrol ettiler..Trabzonspor adına ilk yarıda akıllarda kalan pek fazla fırsat yok daha doğrusu Ryan’i rahatsız edecek pozisyon bile yok. Şampiyonlar Ligine gitme arzusu olan bir takım bu kadar kötü, vasat bir futbol sergilememeli. Teslim olan futbolu tercih etmemeliydi. Bunun sonucu ilk yarıda istediğini alan ve soyunma odasına mutlu giden taraf Kopenhag oldu.

Abdullah Avcı ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Ne Nwakeme’nin ne de Viaca’nın yerini bir türlü dolduramayan Kouassi’yi kulübeye çekerek Djaniny’yi sahaya sürdü. Bu değişiklik daha kendini göstermeden Trabzonspor kalesinde, ikinci golü gördü. Avcı artık kaybedecek bir şeyi olmayınca doğal olarak yeni transferlere sarıldı. Takım arkadaşları ile bir veya iki ter antrenmanına çıkan, Bardhi ve Bartra’yı oyuna aldı. Denswil ve Siopis’i kulübeye çekti. Kopenhag teknik direktörü oyunu soğutmak,  skoru korumak çabası içine girince Trabzonspor daha fazla topla oynama şansı buldu. Akyazı Şenol Güneş kompleksine umutları taşıyan o gol Bakasetas’ın ayağından geldi. Savunmaya çarpan top, kaleci Ryan’ı ters köşede bıraktı.  

Dananın kuyruğu kelimenin tam anlamıyla Trabzon’da kopacak. Bu skor Danimarka takımına nefes aldırır. Ama Trabzonspor 41 bin kişilik Aktazı’da hayatı cehenneme çevirip, stres yapmadan rakibi çok büyütmeden istediğini alabilir. Yeni transferler mutlaka katkı sağlamalı. Eksikleri olduğu söylenen Kopenhag’ın fazlası olduğunu gördük. 2-1’lik bir skor Trabzonspor’u motive edip turu getirirse sürpriz olmaz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber