banner240
banner237
banner238

Ev sahibi takımın Olimpiyat stadyumunda karşılaşmayı oynayıp “hasılattan yararlanma” düşüncesi işe yaramadı. Bordo mavili taraftarlar bu tuzağa düşmedi! İstanbulspor maça savunma ağırlıklı bir kadro  ile çıktı. Zaten maç öncesi teknik direktör Zeki Korkmaz, “pozitif futbol oynayacağız” dese de, gerçekte “Çanakkale geçilmez” taktiği ile mücadele edeceklerinin sinyalini verdi. 

Bordo mavili takımın oturmuş kadrosunda değişen bir şey yok. Sakat ve cezalı olursa dokunuş oluyor, o kadar. Avcı, sağ stoperde ısrarla Dorukhan’dan faydalanmak istiyor. Sakat olan Hamşik’in yerinde ise Siopis görev yaptı. Yeni transferler Larsen, Eren Elmalı ve Trezeguet’i kadroya monte etti. Şimdi bu oyuncuları oynayarak performansını yukarı çekmeye çalışıyor..

Maç öncesi tezatlar: Sezona beyaz sayfa ile başlamak istediklerini söyleyen ama siyah giyinen iki teknik adam. “Kadınlarımızı ve kızlarımızı daha çok tribünlerde görmek istiyoruz” diyen ve onlara yönelik bir indirim çalışması olmayan TFF başkanı.. 

İlk yarıda şaşırtan bir futbol ortaya çıkmadı. Rakibini durdurmaya çalışan, oynatmak istemeyen, rakip kalede gol aramak için sabırla bekleyen (!) İstanbulspor. Trabzonspor bildik, alışkanlıkları ile golü buldu. Tecrübesi ve kalitesini konuşturdu. Duran topu 16. dakikada Cornelius kafa ile topu filelere gönderdi. Golden sonra oyun üstünlüğünü eline alıp oynaması beklenen bordo mavililer skoru korumaya gitti. Su molasından önce Abdulkadir Ömür’ün gol molası vermesi affedilir gibi değildi. Orta sahada savunmanın arkasında buluştuğu topu kullanamadı. Trabzonspor ilk yarıda istediğini aldı..

İlk yarıdan ders çıkarıp, ikinci yarıya başlayan iki takımda da değişen bir şey yoktu. Pozisyonu olmayan bir müsabaka izledik. Ev sahibi takımının gol atma hevesi var, gol atacak oyuncusu yok. Trabzonspor oyunu bir vites büyütmek istiyor. Takım olarak bir türlü karar veremediler. Abdülkadir Ömür olumlu işlerine o kör düğümü yapacak pasları bir türlü katamadı. Sıopis ayakta kalmak için savaş yaptı. Trezeguet’de kendini ispatlama gayreti var. Arkadaşları ile acilen iletişim içinde olmalı. Nwakaeme’nin yerini doldurma çabası yetersiz. Yine duran top, yine gol. Denswil tüm savunmanın bakışları arasında yükseldi kafayı vurdu. Maçı bitiren 2.golü attı. Trabzonspor bıraktığı yerden İstanbul’dan puan toplamaya devam ediyor. 2-0

İlk maçlar daima zordur. Bilinmeyenlerle doludur. Siz kendi oyunununuzu oynarsınız rakibiniz sizin oyununuzla kendi oyununu şekillendirir. Soru şu; sahada şampiyon takımın oyununu göremedik..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber