Bu maç ile tam olarak anlamış olduk ki; Abdullah Hoca ve ekibi, üzerinde sürekli çalıştıkları tek bir oyun planına bağlı kalmak yerine, güçlü takım zayıf takım demeden, elindeki mevcut oyuncu kadrosunu da göz önüne alarak sistemini belirleyip, öyle çıkıyor maçlara. Yoksa, bugünkü maçta izlediğimiz Trabzonspor ile ligin ilk maçında Malatyaspor karşısında izlediğimiz Trabzonspor arasında dağlar kadar fark olabilir miydi? Tamamen elindeki kadro yapısına göre farklılık gösteren, esnek ve çokça değişken bir takım izlememize yol açıyor teknik ekibin tercihleri..Fakat işe yarıyor mu diye bakmak lazım; yani sonuca.. Evet, oyun olarak olmasa da sonuç gayet güzel ve tatmin edici. Umarız ve bekleriz ki sonuç güzelliğinin yanına, sakatlıkların da bitmesi ile o lig başında izlediğimiz oyun güzelliği eklenir..

Gerçek şu ki, özellikle son (2) maçta oyun olarak pek tatmin etmedi Trabzonspor! Belki bugünkü müsabakanın 2. yarısını dahil etmeyebiliriz bu görüşe. Fakat sonucu alma kabiliyeti olsada, takımda oyun olarak belirgin bir düşüşün yaşandığı net olarak görülebiliyor. Evet, büyük eksiklikler var ve takımın nerdeyse %50'si.. Kolay değil bu kadar eksikliğe rağmen hem oyun, hem de puan hedefini yakalamak. Muhakkak birinden feragat etmen gerekebiliyor; anlıyoruz.. Fakat, şampiyonluk hedefi ve şampiyonlar ligi hedefi var ise bir takımın, eksikliklerine rağmen özellikle oyun olarak bu kadar fark ettirmemeli.. Burda, ilk (11) başlamayan fakat yeri geldiğinde sahada olması gereken futbolculara çok çok iş düşüyor! Çünkü, as oyuncuların performanslarına olabildiğince yaklaşmalılar ki, takım oyununda bu kadar dalgalanma olmasın! Bu da çok çalışmak, mental ve fizik olarak kendini sürekli hazır tutmaktan geçer! Çünkü o formayı giyip sahaya çıktığın anda, artık kimsenin gözü sakat veya eksik olanı aramaz, gözler direk formayı giyen oyuncudadır; yani sahne alanda!

Sahne derken; bu maç için ve hatta maalesef bu sezon için sahneyi erken terketmek zorunda kalan Gervinho!! Gerçekten üzdü bizleri; büyük talihsizlik..Umarız bir an önce toparlar ve döner.. Fakat, çapraz bağ olduğu için en az (5) ay yok gibi? Gönlümüz ve dualarımız seninle Gervinho; geçmiş olsun..Galibiyet ve (3) puanın tadını da kaçırdı bu sakatlık. Bu durumda en büyük moral kaynağı şüphesiz takım arkadaşları olacak. Fakat tüm Camiaya da büyük görev düşüyor. Gervinho için tek yürek olmalı! Tüm taraftar gruplarının bir araya gelip onu müsait bir zamanında ziyaret etmesi ve moral vermesi yerinde olur diye düşünüyoruz.

Diğer taraftan; istenmeyen aksilikler olsa da, hayat ve lig devam ediyor. Şimdi önümüzde çok kritik bir maç var; Beşiktaş'la deplasmanda oynayacağız. Erken konuşmak gibi olmasın fakat BJK'nin yarın ki Hatayspor ile oynayacağı maçta puan kaybetmesi ve haftaya Trabzonspor'un deplasmanda BJK'yi yenmesi demek, şampiyonluk şansını %61 yapar Trabzonspor'un.. Maç bu kadar değerli ve önemli! Fırsat bu fırsat ve önümüzde 1 haftalık bir süre var. Bu süre zarfında hem oyuncular hem de teknik ekip, şampiyonluk yolunda haftaya oynanacak maçın ne demek olduğunu ve nasıl kazanılması gerektiği üzerine yoğun mesai harcamalı şüphesiz!

Evet belki tekrar oluyor fakat, haftaya gerçekten hayati bir maça çıkıyor Trabzonspor! Şampiyonluk yolunda bence en yakın rakibi BJK! Edgar cezalı olsa da, Gervinho talihsiz sakatlansa da; Lig ve hayat devam ediyor! Olabildiğince odaklanmalı BJK maçına ve daha bir özveri ile çalışıp başarmalıyız; Gervinho için!! Kalın sağlıcakla..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber