banner240
banner237
banner238
Birkaç gün önce bir kurum Müdürünün yanındaydım. Güzel bir sohbet etme fırsatı bulduk. Sohbet bir yerde ülke geneli özel kanallarında ki dizi ve filmlere geldi. Müdürüm Nizamettin Hocam dizilere bakar mısın ne hikmetse aile ayaklar altına alınmakta. Kendisinden örnek istediğimde bana özel bir kanalda yayınlanan sadakatsız adlı diziyi örnek verdi. Bende kendisine başka kanallarda da aynı şekilde aile karşıtı yayınlar yapıldığını ve aile dinamitlendiğini söyledim. Neden böyle?! Bu ülke Müslüman bir ülke değil mi?! Yo sorulduğunda bu ülkenin yüzde doksan dokuzu Müslüman olduğu söyleniyor.
Şimdi sizlere bir soru sorarak konuma devam edeceğim. Bu dizilerle güdülen amaç nedir?!  Bakınız bu aile derdi olmayan özel kanalların çoğu duyarlı insanlar tarafından yönetildiği söyleniyor. İnanın bana daha bu dizilerin amacı nedir anlamış değilim. Bu dizilerin genel amacı aileyi dinamitlemek. Bu dizilerde ki ailevi ilişkiler tam manasıyla sorunlu. Dizinin bir yerinde evin hanımı sevgilisiyle düşüp kalkmakta başka bir dizide evin erkeği komşusunun hanımıyla düşüp kalkmakta başka bir dizide evin kızı sevgilileriyle halkımızın karşısında endam etmekte. Bu nasıl bir dizi mantığı tuhaf!
Bu dizilerle güdülen amaç nedir?! Bu ülke insanı Müslümandır. Daha nasıl böyle sorunlu ailevi ilişki işlenir anlamak zor.  Ülke geneli pek çok özel kanalın yaptığı dizi ve filmlerin konusu bu. Hep aldatma ve ihanet. Bugüne kadar bir tane aile korunduğuna şahitlik edemezsiniz. Bu adamlara birinin dur demesi lazım gelmekte.
Siz hiç Münir Özkul ve Adile Naşit başrollerini oynayan filmlere baktınız mı?! Ben baktım. O filmlerde bir aile sıcaklığı var. Eşler birbirine bağlı. Çocuklar anne ve baba ilişkileri son derece sıcak. İnanın bana izledikçe izleseniz geliyor.
Benim anlamadığım bu kanalların sahipleri söylendiğine göre duyarlı insanlar. Nasıl olurda bu dizileri yaptırırlar inanın bana anlamakta zorlanmaktayım. Nasıl birbiriyle bağdaştırılıyor  zor biraz. Burada eğer cahillik yoksa büyük bir ihanet var derim. 
Ülke geneli özel kanalların çoğu aileye karşı dizi ve filmler yaptırmakta. Şimdi zor bir soru soracağım. Bu ülkede Aile Bakanlığı ve RTÜK var. Onlar ne iş yaparlar?! Bu dizilere bakmıyorlar mı?! Baktıklarına göre daha nasıl yayına izin verirler?! Aile Bakanlığı aileyi önceleyici yerde gayri meşru hayat yaşayan insanların hayatlarına bakar başkaca bir işte yapmaz.  Yok efendim kızı dövmüşte yok efendim hakaret etmişte ne manaya geliyorsa.
Aile çöküyor onlar sivri sinekle uğraşmakta.
Buradan TRT'Yİ hayırla yazmak isterim. TRT yaptığı film ve dizilerde dinimizi ve aile örf ve adetlerimizi öncelemekte.Hatta konu o kadar önemli ki Pakistan Başbakanı TRT dizilerini örnek vererek kendilerinin de Diriliş Ertuğrul gibi tarihi dizi ve filmler yapacaklarını açıkladı. 
Demem o ki yapıldı mı oluyor. İnsan isterse yapabilir. Bu yapılacak dizi ve filmler medyanın kısıtlanması anlamına da gelmez. Medyaya özgürlük ailenin dinamitlenmemesi manasına da gelmektedir. Burada sorun yok. Medyaya Özgürlük çıplaklık değildir , özgürlük aile içi ahlaksızlık değildir, özgürlük sapkın ilişkiler değildir. 
Gelişmiş ülkelerde yani Avrupa , Amerika ve Rusya gibi ülkelerde ailenin korunması adına kanallara çeki düzen verilmeye başlanmıştır. Dizler aile karşıtı mesaj veremez diye yasal düzenlemeler yapılmıştır.
Devletimiz vakit geçirmeden aileyi korumak adına televizyonlara çeki düzen vermelidir. Bu yasalara da aykırı değildir. Çünkü anayasamızda aile öncelenmektedir. Anayasamızın kırkıncı maddesi bunu izah etmektedir. İlgililer anayasamıza bakabilir.
Dizi ve filmlere çeki düzen verelim. Yoksa böyle devam ederse yakın bir gelecekte aile kavramı diye bir şeyden konuşamayacağız...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber