Bugün sizlerle önemli bir konuyu işleyeceğim. Konu aile saadeti. Niçin önemli dedim çünkü bu ülkede her sene yaklaşık TÜİK verilerine göre yüz elli bin ile iki yüz bin civarında aile boşanmakta da ondan.
Aileler neden boşanırlar? Yine TÜİK verilerine göre yüzde altmış civarında maddi sıkıntılar yüzde yirmi şiddet ve yüzde yirmisi ise aldatma. Diğer sebepler ise o kadar yer almıyor.
Bu yazımda ilk olarak eşlerin birbirlerine karşı görevlerini yazmak isterim. Kocanın görevleri; Koca önce ailesinin nafakasını kazanmak için helal bir iş tutmalıdır. Çünkü Peygamberimiz güzel bir sözlerinde " Bir kişi ailesini sefil bırakması kendisine günah olarak yeter" diye buyurmaktadır. Bulacağı iş helal olmalıdır dedik. Çünkü haram para anne karnında bulunan çocuğun ahlakını bozduğunu din psikologları yaptıkları araştırmadan ortaya koymuşlardır. Haram para çocuğun ahlakını bozmaktadır. Bundan dolayı iş helal olmalıdır.
Şimdi bana Nizamettin Hocam iş mi varda biz çalışmıyoruz dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bundan dolayı iş başındakiler iş imkanları açmaları görevleri arasındadır. Yani hem devlete alacak hem fabrika kuracak hem de fabrika kurmaları için özel teşvik edecektir. Aksi durumlarda erkek haram işte tutabilmektedir. Yani kumar, içki vb. gibi.
Koca hanımının elbisesi olmalıdır. Yani haramdan kendisini korumalıdır. Onun nefsini tatmin etmeli ve orta düzeyde ihtiyaçlarını gidermelidir. Giyim, yeme içme gibi. Hanımda kocasının elbisesi olması lazım gelmektedir. Hanım da  kocasının nefsini tatmin etmeli ve evi ve çocuklarına bakmalıdır. her ikisi görevlerini yerine getirmelidir. Bakınız bir erkek hanımının nefsini tatmin edemedi mi bu boşanma sebebidir.  Kadın içinde aynı şey geçerlidir.Hakim eşleri derhal ayırması lazım gelmektedir.
Bir anne baba kendilerine çocuk nasip olduğunda çocuklarını İslam ahlakıyla yetiştirmeleri görevleri arasındadır. Burada önemli olan çocuğu yapıp sokağa atmak değil. Burada önemli olan çocuk din psikologlarının dediği gibi bir çocuk ümrünün hepsinde geçerli olan değerleri anne babasının yanında altı yaşına kadar alır dediklerinde bu dönemde çocuklarını İslam ahlakını kazandırmaları lazım gelmektedir.
Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Bugün çocuklarımız bir takımın on birini ezberden sayarlarda bir pop sanatçının eserlerini ezberden okurlarda ne acıdır ki güzel dinimiz İslamın öyle zor değil basit değerlerini saymaktan aciz kalmaları bana anne babalarının çocuklarını yetiştirmede biraz zayıf kaldıklarını hissettirmektedir. Bakınız bir örnek vereceğim ne demek istediğim daha güzel anlaşılacaktır. Büyük şehirlerde yapılan bir ankette insanlarımıza boy abdesti nedir diye sorduklarında yüzde ellisi bilememiş. Şimdi anlıyor musunuz işin boyutunda ki ciddiyeti?! Yine bu ankette peygamberimizin ismi sorulmuşta büyük çoğunluğu bilememiş.
Yukarıda ki TÜİK verilerinde ailelerimiz maddi sıkıntılardan büyük bir oranda boşanmaları olduğuna göre ailelerimiz maddi olarak desteklenmelidir. Maddi yardım kadına verilmelidir. Erkeklerimiz biraz nefislerine düşkün olduğunu görmekteyim. Yardım kadınlarımızın maaşa bağlanması olarak ortaya konulmalı. Nasip olursa ileride inşallah çalışmayan kadınlarımızda yani ev hanımlığı meslek olarak değerlendirilir ve emekli olma kapısı açılır. Çünkü bir kadının en önemli görevi anneliktir. Bundan dolayı hem maaşa bağlanmalı ve hem de emekli edilmelidirler. Bir kadına Öğretmen hemşire oldun mu diye sormazlar. Bir kadına sana emanet edilen çocukları bakıp ortaya çıkardın mı diye söylerler. Bundan dolayı annelik çok önemli bir meslektir.
Şimdi işin başkaca bir boyutu var. Eğer bir insanın evinde huzur varsa dünyanın en zengini ve en etkili devlet başkanıdır. Öyle zenginlik parada pulda aranmamalıdır. Evimizde huzur varsa gerisi önemli değil. İnsan zeytin ekmek yiyerek te hayatını geçirir. Yok eğer evinde huzur yoksa zengin olsan ne olur, evinde huzur yok.
Aile dünyadaki cennetimiz...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber