Galatasaray ile Trabzonspor’un randevusu, sadece ezeli rekabet için değil puan cetvelindeki konumları nedeniyle de ligin zirvesi için skoru en fazla merak edilen maçlardan biriydi.
Lider Beşiktaş’ın Sivas deplasmanında iki puan bırakması şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Galatasaray’ın iştahını kabartmıştı çünkü. Haftalardır bir puan ile yetinen Trabzonspor ise şeytanın bacağını kırıp üç puan almak için sahaya çıktı. Bu
maç bir anlamda da Avcı’nın 6 puanlık derbi sınavıydı. Zira kazanması halinde takımının lig üçüncülüğü şansını da beraberinde getirecekti. Ayrıca da yenilenin çok şey kaybedeceği bir müsabakaydı. 1-1’lik skorla iki takımın da kaybettiği bir maç oldu!
Teknik direktör Abdullah Avcı elindeki ideal kadro ile sahaya çıktı. Yedek kulübesinde alternatifi olan bir kadroya sahipti. Abdulkadir Ömür,Parmak, Hüseyin Türkmen, Afobe, Flavio, Kamil Ahmet gibi oyuncular kulübede yer aldı. Avcı’nın ilk kez bir maçta eli zengindi. Keşke bu kadar zenginlik olmasaydı. Zira Avcı’nın gol sonrası oyuncu hamleleri Trabzonspor’un gücünü azalttı.
Ilk yarıda Trabzonspor rakibi Galatasaray’a karşı daha cesur ve üretken futbol oynadı. Çok fazla
riske girmemekle birlikte saha içinde futbolun doğrularını uygulamaya çalıştı. Direkten dönen topu, kaleciyi rahatsız eden şutları bunun göstergesiydi. Galatasaray, bordo mavililerin hata yapmasını bekledi, oyun temposunu yükseltmemesi için çaba sarfetti. Iki takım adına ilk yarıda oynanan futbol için söylenecek tek cümle var. Bu takımlar mı şampiyonluğa oynuyor? Ligin üstü futbol adına sürünüyor. Kümede kalma savaşı verenler ise resital sunuyor. Ilk yarıda ortaya konan futbol soyunma odalarına epey bir sıkıntı taşıyacak türdendi..
Ilk yarıda oynanan futboldan memnun olmayan teknik adam Fatih Terim oldu. Feghouli’yi çıkartıp, Halil’i oyuna aldı. Sarı Kırmızılı takım ikinci değişikliği zorunluluktan yaptı. Fernandes
yerini Emre Akbaba’ya bıraktı. Galatasaray saha içinde tükenmişliği oynarken Trabzonspor golü buldu.
Öyle bir dakikada buldu ki ev sahibi takımın hamle şansı kalmamıştı. Ta ki Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın hamlelerine kadar. Adeta Hatay maçının tekrarı oldu. Dejavu yaşandı. Son 10 dakikada ofansif silahlarını çıkartan Avcı paslanmaya yüz tutmuş oyuncuları sahaya sürdü. Maç boyunca oyunu kazanma iştahı olan takıma bu yapılır mı? Afobe’yi oyuna al, Kamil Ahmet’i oyuna al, Abdülkadir Ömür’ü oyuna al. Dört gün önce yaptığınız hatayı tekrarlamak neyin nesi. Atlar bile bir düştüğü yerden bir daha geçmezken insanoğlu elindeki silahları saha içinden çekerek rakibin elini niye güçlendirir?
Avcı’nın inadı, bir şeyleri ispatlama hevesi Trabzonspor’a son 5 maçta pahalıya patladı. 15 puandan sadece 5 puan topladı. “Gelişiyoruz” söylemleri yerine zirveye kilitlenseydi şimdi şampiyonluğun ortağıydı..
Sahi; Avcı kime neyi kanıtlamaya çalışıyor?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber