Avrupa Konferans Ligi play off turunda İtalya’nın Roma takımı ile 1-2 lik skorun rövanşına giden Trabzonspor kadrosunda ilk maça göre ciddi değişiklikler yaptı. . Avcı “olmak ya da olmamak” mantığı ile kafasındaki ideal kadrosunu yerli kontenjanı sorunu yapamadan sahaya sürdü. Kalede yerlilerden sadece Uğurcan kaldı. Sol bekte İsmail Köybaşı aksaklığını Trondsen ile tamir etme yoluna gitti. Taraftar “Berat neden milli takıma alınmıyor?” diyerek sitem etse de bu oyuncunun performansından Abdullah Avcı’da memnun değil ki Siopis’e şans verdi. Djaniny hala göze girmiş değil. Emanetçi olduğu kendisine resmen bu maçta hissettirildi.. Cornelius kendisini kulübeye gönderdi.

Altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla gönüllere taht kuran bordo mavililere sahada iki Yunanlı Baketesas, Siopis ve iki Brezilya Peres ve Hugo yer aldı. “Yayla uşaklarından” sadece Uğurcan kaldı. Roma takımın ilk 11’de 5 İtalyan oyuncu yer aldı.. Kendi ülkesinin kendi ilinin takımında sahada tek Türkçe bilen oyuncu olarak mücadele etmek çok zor olsa gerek!!

Teknik direktör Abdullah Avcı tarihe imza atmak için sahaya çıktı. Kazanıldığında çok şey kazanılacak. Mourinho’nun takımını evinde yenip elemek duygusunu yaşatmak bizim ülkemizde bir sezona bedeldir. Kendi kafandaki olanı sana inanan askerlerle hayata geçirebilirsin!! 
Kaybedince bahane hazırdır: “bu kadro ile bu kadar!”

Trabzonspor oyuna mutlak kazanma arzusu ile hızlı başladı. Oyunun kontrolünü eline geçirme çabasını çok pas yaparak denedi. Bu anlayıp sonuç vermedi. Roma takımı bordo mavililere 3. bölgede topla buluşturmama amaçlı pas trafiğini kesmek için elinden geleni yaptı. Teknik Direktör Mourinho duran toplarda bordo mavililerin üstünlüğüne karşı tedbirlerini aldı. Özellikle kornerlerde ön direği hiç kullandırmadı. Bordo Mavili takım ilk beklenmedik değişikliği 18.dakikada yaptı. Sakatlanan Cornelius yerini Djaniny’e bıraktı. Roma takımını rahatlatan gol 20.dakikada Cristante’nin ayağından geldi. Cezalanı üzerinden adrese teslim bir vuruş yaptı. Trabzonspor ilk yarıda istediğini alamadı. Soyunma odasına üzgün gitti.

İkinci yarıya Trabzonspor hamle yaparak başladı. Gervinho yerini Abdülkadir Ömür’e bıraktı. Bu değişiklik şunu gösteriyor. Bordo mavililerin sol tarafı sorun yaratmaya devam edecek!! Ömür’ün girişi skoru koruma gayreti içinde olan Roma’ya zor anlar yaşattı. Hugo ve Hamsik’e kaleci Patricio izin vermedi. Rakibinin ataklarını bir dalga kıran gibi yumuşatan Roma takımı ikinci golü bulunca iyice rahatladı. 84.dakika da fark 3-0 olunca takım yıkıldı..Avcı kendini kurtarmak adına “elimde bunlar var” dercesine hamleler yaptı. Siopis’in yerine Yusuf Sarı’yı oyuna aldı. Avcı’nın takımında ciddi bek sorunu var. Peres sakatlandı çıktı. Serkan girdi. Çakma sol bek işi tutmadı. Trondsen çıktı İsmail Köybaşı girdi. 
Tur gitti..
İki oyuncu sakatlandı..
Kısaca kayıp büyük..
Döndük annemizin ligine..
Korkum ve endişem yeniden transferlere sarılacaklar. Her transfer hastaya ağrısı kesmek için verilen mucize ilaç aspirin gibidir, o kadar. Tedavi ermez! Bizden uyarması…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber