banner240
banner237
banner238

Son haftalardaki performansıyla adeta taraftarlarının uykularını kaçıran Trabzonspor bu karşılaşmaya kötü gidişe noktayı koymak için çıktı. Bordo mavili taraftarlar son 5 maçta 9 puan kaybeden takımlarından endişe duydu. Haksız da değiller. Çünkü bu sezon bu kadar üst üste kayıp hiç yaşamadılar. Avcı ve öğrencileri son 6 maçta istenilen o 6 puanın üçünü almak için sahaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı zengin kadrosu içerisinde “kulak” bile çekti!. Son haftaların suskun, formsuz oyuncusu Nwakaeme’yi kulübeye aldı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan bu oyuncuya imza konusunda ipe un serdiği ve form durumu kötü olduğu için böyle bir ders doğruydu.! Hamşik dönünce orta alanda yerini kaybeden Ömür dinlenmeye çekildi. Avcı üç yerli hakkını Uğurcan, Hüseyin Türkmen ve Dorukhan’dan yana kullandı.Konuk takım Karagümrük ise hedeflerini tamamlamış, futbol keyfi yaşayan bir takım. Bu rahatlıkla maça çıktı. Bordo mavili cephede değişen bir şey yok..

Coşkulu taraftar desteğini arkasına alan Trabzonspor karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın 2. dakikasında Hüseyin Türkmen kendi kendini sakatladı. Yerine Yusuf Erdoğan girdi. Avcı Yusuf Erdoğan’ı solbeke çekip, stoperde Denswil’i Hugo’nun partneri yaptı. Trabzonspor karşılaşmayı konuk takımın sahasında oynasa da gol yolllarını bir türlü açamadı. İlk yarıda akıllarda bir Hamşik’in şutu kaldı. Nwakaeme’nin görevini üstlenen Djaniny bu oyuncunun formsuz halini bile arattı. Kalabalık Karagümrük sahasını ilk yarıda geçemedi. İlk yarının uzatma dakikalarında kazanılan frikiği Biglia filelere gönderdi. Rakibinin oyun ateşini söndüren Karagümrük uzatma dakikalarında bulduğu gol ile soyunma odasına avantajlı gitti.

Teknik Direktör Abdullah Avcı ikinci yarıya iki oyuncu hamlesi yaparak başladı. Cornelius ve Yusuf Erdoğan’ı kulübeye çekip Nwakaeme ve Abdulkadir Ömür’ü oyuna aldı. Bu değişiklikler maça hissedilir bir hareketlilik getirdi. Gol adeta “geliyorum” dedi. İkinci yarının başında 15 dakikada üç net gol pozisyonu kaçtı. Skoru korumaya çalışan konuk takım 58.dakikada Vitor Hugo’nun ayağından golü filelerinde gördü. Stoper yapımı gol oldu. Denswilin pasını Hugo tamamladı.Bordo mavililer gol ile birlikte  oyunu tümüyle rakip yarı alana yıkıp galibiyeti kovalamaya başladı. Trabzonspor’un suskun forvetleri  Nwakaeme, Djaniny, Visca, Bakasetas istenilen bitirici vuruşu bir türlü yapamadı. Konuk takımın futbol oynatmama gayreti ise işe yaradı. Bir puanı aldı. Trabzonspor şampiyonluk sevincini yine uzattı. Avcı’nın kadro seçimindeki fantezisi üç puandan etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber