banner240
banner237
banner238

Puan cetvelindeki konumları ne küme düşme hattı ne de zirve için fazla önem taşımayan iki takım İzmir’de karşı karşıya geldi. Teknik adamları rahat, futbolcular rahat. En büyük iddia kulüp için galibiyet karşılığında alınacak yayın geliri payı, futbolcular için de prim miktarı! . Göztepe ile şampiyonluk stresi yaşamayıp önümüzdeki sezon için hazırlık yapan Trabzonspor’un ortaya koyacağı futbolun keyif vermesi bekleniyordu. Göztepe teknik direktörü  Ünal Karaman için duygusal bir maçtı. Lider bırakıp gittiği takımına karşı sınav verecekti. Eski oyuncuların maçtan önce Karaman’a sarılması anlayan için mesajdı..

Hızlandırılmış ligde ideal kadro ile saha çıkmak, yedek kulübesinde zenginlik bulundurmak büyük şans. Trabzonspor, Göztepe karşısına ideal kadrosuna yakın bir takım ile çıktı. Ofans hattında Djaniny, Nwakame, Ekuban ve Bakasetas gibi bitirici timin birlikte oynaması bordo mavili takım için ciddi bir avantajdı.

İki takım da ilk yarıda cesur futbolu tercih etti. Oynatmama yerine oynayarak izleyenlere keyif verip futbolun gereklerini yapmaya çalıştı. İlk yarıda iki takımın da  net gol pozisyonları var. Bordo mavili takım uzaktan şutlarla gol ararken Bakasetas, Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny en az bir kez konuk takım kalesini yokladı. Göztepe teknik direktörü Karaman eski takımını iyi etüt etmiş. Alan daraltarak, Trabzonspor’un oyun hevesini kırmaya çalıştı. Uzatma dakikalarında ise prova yaptığı pozisyonu uygulamaya koydu. Jahoviç savunmanın arasına atılan topla kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu dışarı attı. Adeta araya kopya kağıdı konmuş pozisyonu dejavuyla aynısını yaşadı. Bu kez affetmedi. Ev sahibi takım ilk yarının uzatma dakikalarını iyi değerlendirip soyunma odasına mutlu gitti.

İkinci yarı aynı tempo ile başladı. Göztepe oyun mantalitesine sadık kalıp rakibini kilitleyince bordo mavililerden kulübe hamlesi geldi. İlginç bir hamleydi. Vitor Hugo’nun yerine Abdülkadir Ömür’ü aldı. Savunmayı riske edip gol düşününcesi pahalıya patladı. Rakibin ilk kontraatağında Berat gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İnanılır gibi değil. Trabzonspor’un Göztepe’ye kiralık verdiği, hatta parasını ödeyip gönderdiği Diabate bir asist yapıp, bir de oyuncu attırdı! Kendisini gönderenlere “gönderme” yapar gibiydi..Transfer dediğin işte böyle olur. Avcı’nın değişiklikleri evlere şenlik. Avcı’nın kafası karışık. Savunmadan sağ bek Serkan Asan’ı çıkartıp Yusuf Sarı’yı aldı. Fırtınalı Karadeniz’e yelkensiz çıktı. Göztepe direklere takılıp gol kaçırdıkça kaybedecek hiç bir şeyi olmayan Bordo mavililer Ekuban ile bir puanı yakaladı. 

İki takımın futbolunu ve oyun mantalitesini yanyana koyduğumda gelişen tarafın Avcı’nın değil, Karaman’ın takımı olduğunu gördük..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber