Reisimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN isteğiyle Danıştay’ımızın 10 Dairesi Hakimlerimizin oylarıyla Ayasofya’mız benliğine kavuştu. Hayırlı uğurlu olsun.

86 yıllık esaret son buldu. Artık bundan sonra Ayasofya’mıza biletle değil abdestle gidilebilecek. Konu o kadar önemlidir ki Ayasofya’mız her din için özellikle Hristiyanlığın Ortodoks mezhebi ilgi duymakta olduğundan her türlü ziyarete izin verilmiştir.

Konu önemlidir. Bundan dolayı olacak hiç vakit geçirmeden Rusya ile temasa geçip Ayasofya’nın bizler için önemini yani egemenlik hakkımızı kullanarak müze olan yapının tekrardan ibadete açıldığını hatırlatmamız lazım gelmektedir. Bakınız konu önemlidir dedim çünkü yaklaşık beş yıldan beri Rusya ile dirsek teması halindeyiz. Onlarla iplerin kopmaması için bunu yapmamız lazım gelmektedir. Amerika ile Rahip Branson olayında Rahibi vermeyeceğiz dedik fakat ne oldu Amerika doları bir anda üç liradan yedi liraya çıkardı. Ülkem geneli her türlü maldan yüzde üç yüz zam ortaya çıktı. Basit bir örnek vereceğim eskiden daha birkaç yıl önce bir kilo salça üç lira iken bugün salça bu Rahip olayından sonra dokuz liraya çıktı. Böyle binlerce malzemede artışlar ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Devlet aklında hamasi konuşmalar yapmak bazen faydalı olmuyor. Evet hamasi konuşmalar halk nezdinde halkı sağlam hale getiriyor ama neticesi ise biraz halk adına zararla oturulmasına sebebiyet vermektedir.

Vakit geçirilmeden Rusya’ya gidip Ayasofya’nın bizler için önemini anlatmamız lazım gelmektedir. Hem de vakit geçirmeden bunu yapmamız lazım gelmektedir.

Avrupa’nın Ayasofya ile ilgili açıklamalarını pek ciddiye alan birisi değilim. Avrupa önce kendisine bir baksın. Avrupa’da binlerce camimiz yıkılıp yerine ya tiyatro yada bilmem ne yapılmıştır. Bakınız bir örnek vereceğim konum daha iyi anlaşılacaktır inşaallah. İspanya’da Endülüs Emevilerinden sonra binlerce camimiz yıkılıp yok edilmiştir. Kalkıpta Avrupa’nın bizlere akıl vermesi doğru bir davranış değildir. Onlar önce kendi mazilerine bir baksınlar da ondan sonra bizlere akıl vermeye kalksınlar. Avrupa insanlığın yüz karasıdır. Bosna’da ki Srebrenitsa katliamında yaklaşık on bin kardeşimiz Sırp caniler tarafından katledilmiştir. Bu bölge Hollandalı askerler tarafından korunmaktaydı. Hollandalılar sadece Müslüman oldukları için Sırplara izin verdiler bu katliam için. Allah ıslah etsin.

Bu 86 yıllık esareti Reisimiz iptal etti. Ayasofya üzerindeki egemenlik haklarımızı kullanarak çünkü dedemiz Fatih’in İstanbul’u fethinin sembolüydü bu cami. Bu camiyi ibadete açarak hem dedemizin ruhunu rahatlattık hem de Allah’ın izniyle egemenlik haklarımızı tüm emperyallere rağmen kullanabileceğimizi göstermiş bulunduk. Hamdolsun Allah’a.

Ayrıca biraz tuhaf duruyordu Ayasofya’ya biletle girilmesi. Dedemizin bizlere vakfettiği yapıyı bizler anladığım kadarıyla bazı sebeplerden dolayı müzeye çevirmiştik. Tabi burada şunu da önemle yazmak isterim. Ayasofya Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı kararıyla müze haline getirilmiş. Rahmetli Atatürk’ün hangi Saiklerle bu camiyi müze yaptığını da araştırmacılar araştırıp ortaya koymalıdır. Zannımca her hal bazı önemli Saikler vardı ki Atatürk bu camiyi müzeye çevirme yoluna gitmiş. Bakmak lazım.

Ayasofya’mız hayırlı uğurlu olsun…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber