Trabzonspor geceyi kupa eğlencesi ile geçirdi. Akyazı Şenol Güneş spor kompleksinde kupasını aldı. Horon, kolbastı,  müzik şovu yaptı. Sabaha kadar eğlendi. Devamı İstanbul olimpiyat stadyumuna bırakılmış gibiydi. Bilet fiyatları düşürülünce tribünleri dolduran onbinlerce taraftar şampiyonluk için bir gün önce başlayan eğlenceyi tamamladı. Böylece Trabzonspor’un iddiasız bir maçta seyirci rekorunu kırmasını sağlayarak gövde gösterisi yapmasına katkı sundu. Benim asıl dikkatimi çeken teknik direktör Abdullah Avcı’nın kadro tercihleri. Lig bitmiş, hedef bitmiş, önümüzdeki sezonun hazırlıkları yapılıyor. Takımın kulübesinde nöbet tutan gençler ne zaman forma giyecek? Altınordu’dan alınan Enis Destan, Bursaspor’dan alınan gençler nerede? Diğer gençleri yazmıyorum bile. Şampiyon olan takımla devam. Şans bulamayan hayal kuramaz ki!!

Trabzonspor arkasına aldığı tribün gücünü saha içimdede topla oynama oranı ile birlikte sürdürdü. Rakamlara bakarsanız topla oynayan pas yüzdesi yüksek takım şampiyon Trabzonspor. Maçı izlemeyen “Takım rakibinin üzerinden silindir gibi geçti” de. Ama öyle olmadı tam bu ligin aynası bir maç oldu. Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 önde kapatıp soyunma odasına gitti. Pozisyonu olmadan gol bulan takımdı. İbrahim kendi kalesine attığı golle Trabzonspor’a nefes aldırdı. Altay ise üç net gol pozisyonunu değerlendiremedi. 
Siyah beyazlıların yabancıları lig bitti hala takımlarına yabancı. Poko’un kalenin içinden topu dışarı atması Altay’ın bu ligden neden düştüğünü göstermek için yeterli sebeptir. Efsane Mustafa Denizli ile başlatıp Sinan Kaloğlu ile lige noktayı koymak yönetim adına bir acemilik göstergesidir.

İkinci yarı soyunma odasında bir konuşma geçmiş olmalı ki Trabzonspor daha istekli başladı. Gol pozisyonu olan ikinci yarı izledik. Altay Rodriguez ile bulduğu beraberlik golü ile Trabzonspor kulübesini hareketlendirdi. Avcı üç oyuncu hamlesi birden yaptı. Hamşik, Hugo ve Ömür’ü kulübeye çekip , Berat, Hüseyin Türkmen ve Djaniny oyuna aldı. Penaltı ile üç puanı aldı. Bu karşılaşmada üç şey konuşulabilir. Güzellik kısmı dolu tribünler. Şaşırtıcı kısmı gazozuna maçta Avcı’nın oyuncu tercihleri. Hayal kırıklığı ise maçın hakemi Kadir Sağlam oldu. MHK’nin yerinde olsam bu maço üç kez kendine izlettiririm. Duracağı yeri bilmeyen, oyuncu gibi sürekli ikiye bir pas alışverişi konumunda. Yetmedi el hareketi pozisyon elle oynama düdüğü ise penaltı noktasını gösteriyor. 

Trabzonspor takım olmuş diyenlere belki örnek olur. İmza atmayan Nwakaeme penaltıyı niye atar? Gol krallığına giden Cornelius’a penaltı niye attırılmaz.
Biri bana izah etsin..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber