Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı da pes etti! Daha üç gün önce kurtarıcı diye sahaya attığı Yunus Mallı ve Yusuf Sarı’yı yedek kulübesine çekerek Djaniny ve Flabio’yu kullanmayı tercih etti. Kart cezalısı olan Edgar Le ve Abdülkadir Parmak’ın yerinde Hosseini ile Baker’a görev verdi.

Bordo mavili takım oyuna istekli başladı. Çevre kontrolü yaparken 6.dakikada kalesinde golü gördü. Pabucun pahalı, rakibin iştahlı olduğunu anlayan Bordo Mavili takım golden sonra rakip kaleyi sağlı sollu ataklarla ablukaya aldı. Bu baskı karşısında gözüne ışık yemiş bıldırcın gibi şaşıran konuk takım skoru koruma çabasına girdi. Bakasetas ile beraberlik gölünü yarım saat işinde buldu. Ekuban, Djaniny, Bakasetas son vuruşu azıcık dikkatli yapsa ilk yarı da maç biterdi.

Trabzonspor baskısından kendi adına dersler çıkaran teknik direktör Hamza Hamzaoğlu iki hamle ile ikinci yarıya başladı. Melih ve Attamah’ı oyuna aldı. Trabzonspor’un hızını kesmeye çalıştı. Kısmen başarılı oldu. 70.dakikaya kadar istediği golü bulamayınca Teknik direktör Avcı ilk hamlesini Yunus Mallı ile yaptı. Dikiş tutmayan savunmasının sağında oynayan Hüseyin Türkmen’i kulübeye çekerek antrenmanda tamamlayıcı oyuncu olarak sağ bek oynattığı Flavio bu bölgeye çekti. Avcı’nın ofans hattından Neakaeme’yi çıkartıp Yusuf Sarı hamlesini yapması herkesi şaşırttı. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan rakibin üç oyuncu ile kontrol ettiği Nwakaeme’nin çıkması Hamza Hamzaoğlu’nu rahatlattı. Öyle rahatladı ki ikinci yarı emniyet sübabı olarak aldığı Melih’i oyundan çıkardı..

Kayserispor kalecisi Doğan’ın hakkını teslim etmek lazım. 18 yaşındaki genç delikanlı 90 dakikada 10 kurtarış yaptı. İki şut direkte patladı. Bir puanı tek başına kurtardı desem abartı olmaz.

Son haftalarda en hareketli Trabzonspor’u izledim. Rakibini sahasında kalmaya mahkum ettiği bir müsabakadan bir puanla ayrıldı. Keyif veren bir futbol oynadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı bu karşılaşmadan kendi adına ne ders çıkarır onu bilmem. Bildiğim şu; rekabet olmayan yerde kalite yükselmez. Trabzonspor ne hikmetse ligde kalma savaşı verenlere puan vermeye devam ediyor. Birer birer de nereye kadar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber