Trabzonspor haftanın kapanış maçına liderlik için çıktı. Sakatları ve cezalısı olmasına rağmen teknik direktör Abdullah Avcı bu fırsatı iyi değerlendirmek düşüncesindeydi. Kart cezalısı olan Vitor Hugo’nun yerine sahada Hüseyin Türkmen yer aldı, savunmanın solunda Denswil’in sakatlığı nedeniyle İsmail Köybaşı yine takımın vazgeçilmezi oldu. Bordo mavililerde 5 oyuncu sakatlık bir oyuncu ise kart cezası nedeniyle takımda yer almadı.,

Siopıs ve Bekasetas’ın eski takımlarına karşı ortaya koyacağı futbol merak konusuydu. Alanyaspor teknik anlamda kadro yapısıyla em çok değişim yaşayan takım. Ligde en çok oyuncu satan takımların başında gelirken iş teknik kadroya kadar geldi. Çağdaş Atan’dan sonra göreve gelen Bülent Korkmaz üç galibiyetin ardından çıkışını bu müsabakada da sürdürdü.  4 maçta kalesinde bir gol görürken 10 puan topladı.

Trabzonspor oyuna hızlı başladı. İlk yarıda golü bulup rakibine korku salmak için rakibi üzerine baskı kurmaya çalıştı. Saman alevi gibi olan bu atakları konuk takım ilk yarım saat içinde kolayca savdı. Bordo mavili takım Peres ile rakibinin sol tarafını ilk yarı boyunca çok iyi kullandı. Peres’ten adrese teslim ortalar gelmemesine rağmen o kanat kevgire döndü. Djaniny ve Peres ikilisi sık sık yardımlaşıp birbirinin hatasını kapatmaya çalıştı. Aynı yardımlaşma İsmail Köybaşı Nwakaeme arasında olmadı. Bu kopukluk Trabzonspor’un kalesinde golü görmesine neden oldu. Konuk takımın sağdan başlayan atağı İsmail’in bölgesinden golle noktalandı. Uğurcan’ın kapattığı köşeden gölü yemesi milli takımlar sorumlusu Kuntz’un bile kafasını karıştırmıştır. Alanyaspor akılcı taktikle bordo mavili takımın en zayıf ikilisi üzerine oynadı. Aylar sonra forma giyen Hüseyin Türkmen, saç baş yolduran İsmail’in kanadını kullandı.  Trabzonspor ilk yarı bitmeden duran top organizasyonunda  Cornelius’un kafası ile karşılık vererek soyunma odasına ikinci yarı için galibiyet hesabı yaparak girdi..

İkinci yarı müthiş bir mücadele oldu. Oyunda ilk hamleyi Avcı yaptı. Gervinho’yu alıp orta alandan Berat’ı çıkardı. Bu hamle ile rakibinin kafasını karıştırdı. Yetmedi İsmail Köybaşı’nı çıkartıp Abdülkadir Ömür’ü sahaya sürdü. Oyunu rakip sahada oynama düşüncesini kabul ettirdi. Üstelik uzatmalarla birlikte son 22 dakikayı 10 kişi oynadı. Geçtiğimiz hafta Uğurcan kalesinde devleşmişti bu hafta Serkan bir puanı aldı. Kuntz’un gözüne giren isim oldu. Trabzonspor kaybetmiyor ama puan kayıpları devam ediyor. Bu puanları ve avantajları ileride çok arayacağı kesin.. Ekran başında ve stadyumda karşılaşmayı izleyenler hop oturup hop kalktı. Trabzonspor keyifli futbolunu galibiyetle süslemeli. Evet takım kaybetmiyor..Birer puan ile bu iş nereye gider!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber