banner240
banner237
banner238

MUHAMMET BALTA’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Miraç Kandili’ni tebrik ederek, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Balta yayımlanan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) Cenab-ı Allah'ın izniyle Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da Yüce Mevla'nın sonsuz ayet ve kudretine şahit olmak için semaya yaptığı hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği bu geceye bir kez daha erişmenin ve bu geceyi idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişme vardır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Biz müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili rahmet ve lütuflarla doludur. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekir.

Kahramanmaraş'ımızın iki ayrı ilçesinde 9 saat arayla yaşadığımız iki büyük depremde, 11 ilimizde yıkım ve yüreğimizi yakan can kayıplarını yaşadık. Asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük. İki büyük depremin açtığı yaraları sarmak için, devletimiz ve milletimiz el ele vererek, köklerimizden gelen birlik olma bilincini en üst düzeyde sergiliyor. Biz birlik ve beraberliği güçlü bir Milletiz. Yaralarımızı tek yürek, hep birlikte sarıyoruz. Miraç Kandili münasebetiyle yapılacak olan ibadetlerin ve duaların kabul olmasını dilerken, asrın felaketinde hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi görünür görünmez bütün musibetlerden muhafaza eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandil’inin Alemi İslam’ın birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını temenni ediyor, Milletimize en kalbi duygularımla selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber