Ortahisar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE MAZOT ALACAK PARAMIZ YOKTU”

Başkan Kaya, sunumdan sonra siyası partilerin grup başkanvekillerine söz verdi.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz’un “Göreve gelindikten sonra fotoğraf, afiş ve borç tartışmalarından öte bir hizmet ve proje yapılmadığını” ifade etmesi üzerine Başkan Kaya şu açıklamalarda bulundu:

“ALGI YAPMADIK, TESPİT VE BİLGİLENDİRME YAPTIK”

“Biz algı ve söylem değil, bir durum tespiti yaptık. Bunu yapmak zorundaydık. Devraldığımız belediyenin genel durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek durumundaydık. Vatandaş, halk, sizler tabloyu bir görün istedik, bir durum tespiti yaptık. Hatırlatmakta fayda görüyorum. Yapılan doğru işler var, bunu söyledik. Ama belediyeyi teslim aldığımız günün ertesinde Başkan Yardımcımız Cüneyt Bey, Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç’e “Mazot alacak paramız yok” ifadesini kullanmış. Durum bu noktadaydı. Bu tabloyu vatandaşlarımızın, hepimizin bilmesinde fayda olduğu için söyledik.”

“Ayrıca sözleriniz arasında ‘hiçbir şey yapılmadığını’ söylediniz. Ama kıt kanaat imkânlarımızla, göreve yeni başlayan bir belediye olarak yaptığımız faaliyetlere ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptık. Fen İşleri Müdürlüğümüz birçok noktada bugüne kadar yapılmamış betonlama, asfaltlama çalışmalarına hızla başlamıştır ve çalışıyor. Bunlar da belediyecilik işleridir. Bunu da hatırlatmak isterim.”

Başkan Kaya’nın açıklamaları üzerine yeniden söz alan Kavanoz, ‘Ortahisar Belediyesinin borçlarına karşılık 2,5 milyarlık demirbaşı, 1 milyar TL değerinde de belediye binası bulunduğuyla’ ilgili sözlerine Başkan Kaya şu cevabı verdi:

“HER AY 60 MİLYON TL MAAŞ ÖDEMEMİZ VAR”

“Her ay 60 milyon TL maaş yükümüz var. Bina maaşları ödemiyor. Biz “borç neden vardır” diye sorgulamıyoruz, borçsuz belediye yok denecek kadar az. Elbette yapılan güzel işler var. Boztepe Seyir Terasını gezdim. Çok güzel, Trabzon’a değer katmış. Birtakım ilavelerle orayı daha cazip hale nasıl getirebiliriz diye arkadaşlarla çalışıyoruz. Hizmeti hiçbirimizin inkâr edecek hali yok. Ben yapım gereği yapılan her doğru işe ‘Allah razı olsun’ derim. Kim bu şehre, bu ülkeye katkı vermek için taş taş üstüne koyuyorsa, Allah bin defa razı olsun. Hepimizin görevi de budur, millet bize bunun için yetki verdi zaten.”

MHP Grup Başkanvekili Abdurrahman Kınalı da söz alarak, Türk Bayrağı ve Ulu Önder Atatürk’ün Meclis salonuna asılmasından dolayı Başkan Kaya’ya teşekkür etti. Kınalı, “Günümüzde T.C. yazıları bile polemik haline gelmişken bu yaptığınız anlamlı icraatınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

“FEN İŞLERİ’NİN NASIL ÇALIŞTIĞINI YAKINDAN BİLİYORUM”

CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, toplantıda söz alarak AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz’un ‘hiçbir şey yapılmadığına yönelik sözleri’ ile ilgili açıklamalarda bulundu:

“Daha koltuğa oturalı 20 gün olmadı. Bu konuda Fen İşleri Müdürlüğümüzün ağırlıklı olarak çalıştığını ve bütüm tedariki konusunda beni nasıl sıkıştırdıklarını yakından biliyorum. Biz Büyükşehir’in yaptığı borçlara onay verdik. Çünkü Büyükşehir’in borcunun bizden daha fazla olduğunu 1 milyar 700 bin TL gibi bir rakam açıklandı. Ama bunun 3,5 ve 5,5 milyar TL arasında değiştiğini bildiğimi ve kendilerinin de çok zor bir görev üstlendiğini belirtmek isterim. Bize Ortahisar’ın 109 milyon gibi bir borçlanmasından bahsedilmişti. Buna bir daha girmeyelim ve bunu kapatalım. Bu borcun 860 milyona yakın bir borç olduğunu da Sayın Zeki Kavanoz’a vakitleri varsa meclisten sonra izah ederim. Bundan sonra Başkanım, sizin de bize talimat verdiğiniz gibi Büyükşehir’e örnek bir belediyecilik yürütmek istediğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü bu şehir bizden bunu bekliyor. Ve hizmetleri de hepimizin ortak vereceğini biliyorum.”

MECLİSTE YAPILAN DÜZENLEMELERİ BAŞKAN KAYA MAAŞINDAN ÖDEYECEK

Başkan Kaya, Meclis salonunda yer alan ancak kürsünün arkasında kalan Büyük Önder Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü kürsünün sağ tarafına aldıklarını, ayrıca salona, Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağının da asıldığını belirterek, bu işlemlerin masrafını kendi maaşından ödeyeceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz, bununla ilgili olarak Başkan Kaya’ya teşekkür etti, Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağının çerçevelenmesi gerektiğini, bunun masrafını da kendisinin karşılamak istediğini kaydetti. Başkan Kaya, Kavanoz’a teşekkür etti.

BAŞKAN KAYA’YA KREDİ KULLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Grup başkanvekillerinin görüşlerini dile getirmesinden sonra meclis gündemine geçildi. Başkan Kaya’ya acil durumlarda ve olağanüstü hallerde kullanılmak üzere gerektiğinde kredi kullanma yetkisi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber