Kolay değil.. Tam 24 maçtır bileğinin hakkıyla ve yenilmeden tamamladı maçlarını Trabzonspor! Bir tanesinde bile çıkıp şöyle oldu, böyle oldu da puan aldı denilemez! Aksine, hakkının yendiği, puanlarının çalındığı ve göz göre göre hakkının yendiği bir çok maçı sayabiliriz! Bir kere hak yemek ve haksızlık yapmak genlerinde yok bu takımın! Bunları öncelikle önemle belirterek başlayalım yazımıza..

Kazanmak, 3 puanı almak, puan farkını açmak ve sonunda şampiyon olmak.. Bunlar çok önemli ve hedeflenen şeyler; şüphe yok. Fakat bunlar gerçekleşirken ve hedefe yürürken, şeffak ve net olarak futbol adına konuşursak: İraden dışında oluşup gelişen, bu tür olumsuz kararlara müdahale şansınız malesef olmuyor! İrade dışı diyoruz; çünkü ne takım oyuncuları, ne teknik ekip, ne başkan ve ne de tüm camianın, bu tür hakem hatalarının oluşması sonucunda başarıyı yakalamak gibi bir düşüncesi ve eylemi yoktur; olamaz!! Aksine, son 5-10 yıl geriye dönerseniz, Trabzonspor'un fahiş hakem hataları ile nasıl doğrandığını; hakkının, emeğinin, puanının ve hatta şampiyonluklarının nasıl çalınıp engellendiğini açık ve net olarak görebilirsiniz! O yüzden beyler; bu tür hatalardan çokça canı yanmış bir takım, hiç bir zaman hatalı hakem kararları ile başarıyı yakalamak gibi bir düşünce içinde olmaz, olamaz!!

Şimdi yukarıda bahsetmek zorunda kaldığımız istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olan aktörlere seslenelim: Sn. Arslanboğa ve sözde VAR hakemi kardeşim!! Sizler, verdiğiniz bu kararlar ile tam 24 maçtır yenilmeyen ve bu maça kadar şampiyonluk yolundaki rakiplerine alnının akıyla, hakkıyla ve emek vererek 10 ar puan fark atmış bir takımın başarısına, verdiğiniz hatalı kararlar ile gölge düşüremezsiniz! Siz, şampiyonluk yolunda doludizgin giden bir takımın galibiyetine helal getirmeye yönelik kararlar veremezsiniz! Yönetimin ve teknik ekibin planlı, programlı ve sistemli çalışmasına, sahada canını dişine takıp oynayan futbolcuların emeğine ve tribünde destek veren taraftarın nefesine, verdiğiniz anormal kararlar ile en ufak bir gölge düşüremezsiniz; düşürmemelisiniz!! 1. dakika da bile olsa vermelisin o kırmızı kartı!! Bu takım 10 kişi ile de puan ve puanlar alır ve aldı da!! Bu takımı, futbol programlarında hakem hataları ile kazandı v.s. gibi yorumlara malzeme yapamazsınız! Bu tür yorumlar yapan, sütten çıkmış ak kaşık olanlara da seslenmek lazım: Beyler, dönün bir bakın yakın tarihinize.. Ben size en az 50 tane maç gösteririm!! O yüzden; bu takım ve camianın hiç mi hiç istemediği bu tür hataları, Trabzonspor'a bağlamayın! Burda şu konuya önemle değinmek gerekir: Bu takımın önünde oynayacağı daha (24) maç var. Bundan sonraki oynanacak maçlarda, bu maça bağlı kalarak maç yönetmek ve haksız karar vermek gibi bir hataya düşülmez umarım! Hak, hukuk ve adalet ne ise onu uygulayın! Hakem olarak maçı yönetmeyin!! Çünkü bir hakemin asli görevi maçı yönetmek değildir! Maçı yöneten ve yönlendiren teknik ekip ve futbolcu gurubudur! Hakemlerin görevi ise, lehte veya aleyhte doğru kararlar vermektir! Sadece bunu yapmanız bekleniyor sizlerden; bu kadar basit! Hem maçı izlediğiniz ve kritik kararları incelediğiniz o ekrandan milyonlarca ve herkeste var!! Ve Futbol camiası.. Umarız ki sırf bu maçla, 24 maçtır yenilmeyen ve bu maçlar içerisinde haksız yere 10 kişi kalıp hakkıyla puan alan, mücadele eden bu takımı farklı bir mecraya çekip haksız yorumlar ve değerlendirmeler yapmazsınız!! Özellikle bundan sonraki maçları dikkatle takip edip, izleyeceğiz..

Maça değinecek olursak; G.Antep takımını tebrik etmek lazım! Özellikle ilk 15 dakika çok üstün, maç genelinde ise başa baş bir futbol oynadılar. Savunma yaparken 5-3-2, hucumda ise 3-6-1'e dönüp, çok adamla gole gitmeyi hedeflediler. Savunmalarını orta sahaya çok yakın kurup, Trabzonspor'un etkili silahlarını, kalelerinden uzak noktada adam adama markaj ile etkisiz hale getirmeyi planladılar ve bence maç sonucu olarak olmasada, oyun olarak bu planlarını başarıyla uyguladılar..Trabzonspor ise, ta ki 19. dakikadaki gole kadar lider olduğunu unutmuş, vasat bir takım görüntüsü çizdi. Fakat golden hemen sonra, taraftarların da desteği ile takım silkindi ve üzerindeki ölü toprağını attı. Sonucunda, Nwakame ve Djaninin hucumda, defansta ise Edgar'ın mühteşem oyunu ile istediği skoru aldı. Vitor Hugo.. Lütfen sene başındaki formuna dön! Takımın sana ihtiyacı var..Senin kalitende bir adam, bu kadar bariz pozisyon hatası yapmamalı! Eminim teknik ekip de gerekli analiz ve çalışmaları yapacaktır bu hususta.. Çünkü takım savunması çok iyi olan ve şampiyonluk hedefi olan bir takımın, bireysel olarak yapılacak savunma hataları ile maç veya puan kaybına tahammülü yoktur; olamaz!

Kalın sağlıcakla..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber