Trabzonspor geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Antalyaspor maçında şampiyonluğunu ilan ederek taraftarını sevince boğmuş, taraftarında şampiyonluk kutlamalarında sergiledikleri coşku, bütün dünyada izlenme rekorları kırarak, sosyal medyada viral olmuştu.

Bugün Hatay deplasmanında, oynanan müsabakada, Abdullah Avcı rotasyon yaptı, bu rotasyonun sebebi, Trabzonspor’un salı günü Kayseri deplasmanında çıkacak olduğu kupa mücadelesine önem verilmesidir. 

Bu minvalde Denswil, Hamsik, Siopis, Koita ve Peres genel kadroda yer almazken, ilk onbirde ise Dorukan, Vişça, A.Ömür, Nwakaeme ve Cornelius’da yer almadı, bu rotasyonda Abdullah hocayı anlayışla karşılıyorum çünkü, Türkiye kupasınıda alarak, Trabzonspor taraftarına çifte kupa yaşatma düşüncesi var. 

Hatayspor maçına rotasyonlu kadro ile çıktık ancak, takımın omurgası diyebileceğimiz isimlerin, Uğurcan, Hugo, Berat, Bakasetas ve Djaniny’nin sahada olması, bu maçıda istediğimiz ve alabileceğimiz anlamı taşıyordu, ayrıca yedek soyunan Neakaeme, Abdülkadir, Dorukan, Vişça ve Cornelius’un ise kenarda hazır kıta, vurucu kuvvet timi olarak durması hocadan çok taraftara bir güven veriyordu. 

Trabzonspor maça iyi başladı, topa hakim olan, pas yapan ve oyunu yönlendiren taraf Trabzonspor iken, penaltıyı saymazsak tehlikeli pozisyon denebilecek bir pozisyonda yok gibi bir şeydi, buna karşın topla oynama oranı az olmasına rağmen tehlikeli pozisyon bulan tarafta Hatayspor’du fakat, ya isabetli şut atamadılar, yada uğurcan’ı geçemediler. 

Trabzonspor’un çok sayıda pas ve kademe hatası yapması, sağ ve sol bekleri ile sağ ve sol açıklarınında beklenen sevide olamaması, Trabzonspor’un gol bulmasında zorluk yaşanmasına neden olduğunu belgesel izler gibi izledik diyebilirim.

Serkan Asan, İsmail Köybaşı, Yusuf Erdoğan, Murat Cem ve yedek oturan Yunus Mallı’nın gelecek sezon Trabzonspor’da forma bulma şanslarını çok zor görüyorum, Ahmetcan, Kouassi ve Berat’ın ise kesinlikle kadroda tutulmaları gerektiğini ve gelecek sezon bu oyunculardan daha fazla fayda elde edilebileceğinin fragmanını izlediğimizi düşünüyorum.

Maçın 10. dakikasında Murat Cem’e yapılan bir hareketi VAR’ın uyarısı ile hakem penaltı verdi, bu atışı kullanan Bakasetas gol yapamayınca Trabzonspor ilk devrede öne geçme fırsatınıda değerlendirmemiş oldu, taraflar soyunma odasına ilk devre için 0-0’lık beraberlikle gidildi. 

Abdullah Avcı’da daha fazla dayamamış olacakki, ikinci devreye, Murat Cem, Kouassi ve Yusuf Erdoğan’ı dışarı alarak, Vişça, Cornelius ve Abdülkadir’i ise bunların yerine oyuna alarak başladı, daha sonra maçın 72. dakikasında Djaniny’nin yerine Nwakaeme’yi 80.dakikada Berat’ın yerine Dorukhan’ı oyuna aldı hoca. 

Bu değişikliklerle ikinci devreye hızlı başlayan Trabzonspor, 48.dakikada Berat’ın müthiş ara pasında topla buluşan Djaniny, bu topu gole çevirince, Trabzonspor devreye 1-0 üstün başlamış oldu diyebiliriz, ancak maçı üstün bitiremedi maçın 90+4.dakikasında yediği golle bu müsabakadan 1 puanla ayrılan taraflardan Hatayspor bu bir puana sevinirken Trabzonspor çokta önemsemedi diyebiliriz.

Bu maç aslında Abdullah hoca için, şampiyonluk geldikten sonra gelecek sezonun çalışmalarını yapması açısından oldukça önem arzediyordu, görülen oki hoca bu maçta aldığı notlardan, gelecek sezon için oldukça faydalanacak. Bu maç gelecek sezona ışık tuttuda diyebiliriz. 

Salı günü Kayserispor müsabakasını düşünen Trabzonspor, bu maçın ardından bütün konsantresini o maça çevirdi diyebiliriz. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber