Bu korona günleri münasebetiyle kitap okumalarının yanında televizyonda izlemek imkanı bulduk. Bu izlediğim televizyonlardan biri de eminim sizlerde izlemişsinizdir TRT Belgesel. İnanın bana o kadar güzel belgeseller var ki izlemeye doyamazsınız. Bu izlediğim belgesellerden biri de “ Zorlu mücadele”

Bu yapım için TRT’Yİ canı gönülden tebrik ederim. “Zorlu Mücadele” dünyanın herhangi bir coğrafyasında fakir aileler tespit edilip onların bir haftalık hayatı belgesel haline getirilmiş. Bir hafta Portekiz’desiniz bir başka hafta Tayland’dasınız bir başka haftada Irak’tasınız. Harika bir yapım.

Bu yapımlardan anladığımız bu garip dünyamızın imkanları aslında bizlere fazlasıyla yeterlidir. Fakat azgın ve göbek büyütmekle meşgul bazı zenginlerimiz kendi keyifleri kaçmasın diye dünyamızın büyük bir nüfusunu fakir bırakmakla meşguller. Dünyamızın kaynaklarını kendilerine almakla meşguller. Bu yüzden olacak evlerinin altları altın ve elmas madeniyle dolu olan Afrikalı kardeşimiz açlıktan ölmekte dünyanın en zengin petrol yataklarıyla dolu olan İslam ülkeleri Irak ve Suriye gibi ülkeler emperyallar tarafından yani Amerika ve Avrupalı ülkeler tarafından işgal edilerek bu ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynakları çalınarak kendilerine helal addedilmektedir.

Hiç düşündünüz mü ?! Neden bir tane Hıristiyan ülkesinde bir olay olmaz. Siz hiç duydunuz mu bir Hıristiyan ülkesinde bir iç karışıklığı var?! Duymadınız değil mi ?!Neden çünkü derin dünya yani dünyanın en zengin ailelerinden olan Rodşiller gibi aileler Hıristiyan olduğundan buralarda olay olmamakta.

Ama iş İslam ülkelerine geldiğinde iş değişmekte. O zaman tüm güçlerini kullanarak bizlerin kaynaklarımızı çalarak hazinlerini doldurmakla meşguller. Bakınız Allah muhafaza korkum var bu korona bittikten sonra derin dünya mali kayıplarını kapatmak için bir yerleri işgal edebilirler.

Avrupa’da hala sömürge bakanlıkları var. Eğer o kadar insansı iseler neden sömürge bakanlıklarını kapatıp o yöre insanlarının yer altı ve yer üstü kaynaklarını kendi aralarında kullanmalarına fırsat vermezler?! Anlamak mümkün değil hem hümanizmi yani insancıllığı öncelediklerini söylerler hem de insanların alın terleri üzerinden göbek büyütürler. Kaldırsınlar 1500’lü aldıkları yıllarda sömürge maddesini. Ondan sonra görelim insancılıklarını.

Derin dünya insanları köleleştirmeyi hedeflerken İslam ise tüm insanlık arasında kardeş davranılmasını ister. Evet zekat İslam dışı dini benimsemiş insanlara verilemez ama zekat harici sadaka gibi hayır hasenatımız İslam dışı insanlara verilebileceği ifade edilmiştir. Müslümanlar bir yeri fethettiği zaman o yöre insanların ne mal ne can ne namus ne de yer altı ve yer üstü kaynaklarına dokunmamıştır. Bizler sadece fethin anlamı olarak o yöre insanlarından bir vergi cizye adında alırız. Fethettiği yerleri imar etmekle meşgul olmuşlardır. Başkada bir şey yapmamıştır.

Amerika Irak’a girdi kardeşlerimizden erkekleri öldürdü kadınlarımıza tecavüz etti kardeşlerimizin merkez bankasından altınları kamyonlarla çaldı ve petrolü alıp ülkesine kaçırdı. Arada ki farkı görüyor musunuz?! Eğer bugün dünya geneli pandemi yani dünya ölçekli bir salgınla boğuşuyorsak bunun en önemli nedeni dünya kaynaklarının dağılımında ki adaletsiz dağıtımdır. Derin dünya üç alıp diğer insanlara ise yarım verdiğinden Allah bu dağıtımdan razı olmamıştır. Burada ne Müslümanlar ne Hıristiyanlar ve ne de Yahudiler hakkıyla adaleti tesis edememişlerdir. İnsanlık sınıfta kalmıştır. Kendimize yeniden çeki düzen vermeliyiz.

Dünyanın kaynaklarını dağıtırken fakir fukara göz arda edilmemelidir. Adalet tesis edilmelidir. Aksi işte görüyorsunuz. Korona…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber