banner240
banner237
banner238

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor İtalyan takımı Roma karşısına Malatyaspor kadrosu ile çıktı. Sarı kırmızılı takım karşısında  alınan farklı skorun yanı sıra  oyun da kendisini memnun etmiş olmalı ki  Roma önünde de aynı kadroyu tercih etti. Oysa ki o maçta savunma büyük gedikler vermiş, Malatyaspor değerlendirilmemişti. Ama Roma bir Malatya değildi.

Roma’nin teknik direktörü Mourinho’yu maç öncesi dinlerken kendisine bir kez daha saygı duydum. Rakibi Trabzonspor’u överek yücelterek konuştu. Hem saha içinde hem de saha dışında dersini iyi çalışmış.

“Terzi söküğünü görmez” misali Teknik Direktör Abdullah Avcı rakibi üzerinde analiz yapmadan Yeni Malatyaspor karşına çıkardığı kadroyu kullandı. Bu işe en çok Mourinho sevinmiş olmalı. Aynı kadro üzerinde egzersiz yapıp kafasında kurduğu takımı hayali olsa da oynatmıştır. Tedbirleri alma fırsatı bulmuştur!!

Maça gelirsek; İki takım da kontrollü futbolu tercih ederek oyuna başladı. Mourinho’nun Trabzonspor üzerinde dersini çalıştığı hemen belli oldu. 3.bölgedeki Nwakaeme, Djaniny, Bakasetas, Hamsik ve Gervinho’yu topla buluşturmamak için önde bastı. Pas bağlantılarını kesip savunma güvenliğini önde tuttu. Rövanş için golü düşünen tarafın bordo mavililer olduğunu bildiği için sabırla oynayıp hata yapmasını bekledi. Bu düşünce ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. 

İkinci yarıya iki takım da aynı kadrolarla başladı. Bordo mavili takım rakibi üzerinde farklı varyasyonlar hiç denemedi. Roma rakibi önce yordu. Durdurdu. Sonra istediği golü 54.dakikada attı. Roma’nın teknik direktörü Mourinho Trabzonspor savunmasında İsmail Köybaşı zaafını bonus olarak defterine yazmış belli ki. Avcı tedbir almayıp İsmail’de ısrar edincede faturayı kesti. 

Trabzonspor kulübesinden hamle 62.dakikada geldi. Avcı, İsmail Köybaşı’nın yerine Trondsen’i aldı..Yürüyen Gervinho’nun yerine Cornelius’u sahaya sürdü. Bu hamle gol getirdi. Cornelius ilk buluştuğu topu gol yaptı. Trabzonspor golden sonra oyuna girdi. Azıcık dikkatli olsa skor üstünlüğünü yakalaması içten bile değildi. Atamayana atarlar kuralı yine işledi. Roma shomuradov’la galibiyet golünü buldu. Avcı yürüyen ofansını canlandırmak için ofansif bir hamle daha yaptı. Koita’yı  oyuna aldı. Aylardır oynamayan bu oyuncu kurtarıcı olarak oyuna girdi. 

Maçtan önce taraftar ne hayaller kurmuştu. Kimi Neron olmuştu. Roma’yı yakacaktı. Bize Roma’yı değil, sobayı yakmak kaldı. İşin özü dersini çalışan avantajı aldı..

Avrupa kupası mücadelesinde tribünlerin bu kadar boş kalması anlaşılır gibi değil. Yurt dışımdan gelen bir insan stadyuma  nasıl giremez? Maç için ülkeleri aşıp gel Akyazı stadyumuna alınma!!  Ülkemin fıkraları bitmez..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber