Bordo mavili takımın cuma akşamı oynayacağı haftanın açılış maçı cumartesi 20.30’a ertelendi. Böylece en yakın takipçisi Konyaspor’dan önce oynayacağı maça yeşil beyazlılardan sonra çıkma şansı buldu. Üstelik Konyaspor’un Rizespor deplasmanında üç puan  bordo mavililer için moral motivasyon oldu.

Trabzonspor’da kart cezalısı olan oyuncuları söyle deseler kimse önemsemez. Zira zengin kadrosu içinde alternatif çok. Sezonu kapattı denen Vitor Hugo sahadaki yerini aldı. Yaşlı kurt Hamşik formasına kavuştu. Kart cezası dolan Peres yerini alırken  Dorukhan  orta sahaya dönüş yaptı. Denswil sol beke geçti. İsmail Köybaşı ve Puchacz kulübe de kart bastı! Kart cezalısı olan Djaniny, Bakasetas ve Siopis’i soran bile olmadı. 

İki takım da oyuna hızlı başladı. Orta sahaları çabuk geçip rakip kalelerde gol kokladı. Gaziantep FK ve Trabzonspor ilk yarıda birer kez direklere takıldı. Özellikle kalecilerin hakkını teslim etmek lazım. Bordo mavili takımın kalecisi Uğurcan üç net pozisyonda gole izin vermedi. Cornelius’un vurduğu kafa şutunda top yan direkten filelere doğru giderken kaleci Günay çizgi üzerinde müdahale ederek taraftarına derin bir “oh” çektirdi. Zevkli ve heyecanlı geçen ilk yarıda kaleciler yıldızlaşırken gol sesi çıkmadı.

İkinci yarı aynı tempo ile başladı. Kıran kıran mücadelede orta sahalar, bitirici paslarla topu ve golcüleri buluşturmakta zorlandı. Maçı kıracak o gol geciktikçe kalite de ister istemez düştü. Çok ilginçtir Trabzonspor bu sezon ilk kez kanatları bu kadar çok kullanıp orta yaptı. Ama bu ortaların hiç biri adrese teslim değildi. Hamşik futbola kafa olarak dönmüş ama fizik olarak aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Keza Vitor Hugo da aynı. Atlayan, zıplayan, tekmeye kafa atan bu ikili toptan kaçar gibiydi..Trabzonspor kulübesi oyuna ilk hamlesini zorunluluktan yaptı. 70. Dakikada sakatlanan Dorukhan yerini Berat’a bıraktı. Hamşik’i daha fazla yormak istemeyen Avcı, Kouassi’yi oyuna sürdü. Nwakaeme haftalardır sürünüyor. Aklı imza işinde kalmış.,Abdullah Avcı son iki hamlesini yaptı. Ömür ve Cornelius’u dışarı alıp Yunus Mallı ve Koita’yı oyuna aldı. 
Sonuç: Belli ki Trabzonspor ligin erken bitmesini istemiyor! İyi ki puan farkı 14..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber