banner240
banner237
banner238

Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı, takım içindeki zorunlu arayışlarını Hatayspor karşısında da sürdürdü. Kart cezalısı Vitor Hugo’nun yerine İranlı futbolcu Hosseini’ye yer verdi. Haftalardır bizim yazmaktan parmaklarımızın nasır tuttuğu Serkan Asan nihayet sağ bekteki yerini aldı. Uzun sürendir takımla adeta turist olarak gezdirilen genç oyuncu sağlam, hazır, motivasyonları iyi stoperlerle neden oynatılmadı? Neden fiziksel ve zihinsel olarak hazır duruma getirilmedi? Belli ki o alana transferde oyuncu hazırlanmış! Sağ bekin harap olduğu imajı verilmeye çalışılıyor.. 
Sınırlı kadroya sahip olan Trabzonspor’da eksikler gözden kaçmadı. Savunmada kart cezalısı olan Vitor Hugo, sakatlanan Yunus Mallı ve Ekuban takımda yer almazken Abdülkadir Ömür aylar sonra kısa süreli de olsa forma şansı buldu. Trabzonspor’un yedek kulübesinde Avcı’nın ilk kez alternatifi oluştu. Berat, Kamil Ahmet, Flavio, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen görev bekleyen oyuncular oldu. Sahanın her yerinde şans verdiği Flavio’nun yerinde ise Baker’ı tercih etti. 
İlk yarıda oyun kalitesi olarak çok keyif veren bir müsabaka izlemedik. Trabzonspor rakibini  kontrol edip, saha içinde oyun mantalitesini okumaya çalıştı. Rakibi hataya zorlayarak bireysel yetenekli ayaklarla gol bulma çabası içindeydi. Öyle de oldu. Djaniny topu orta sahadan alıp taşıdığı pozisyonu golle sonuçlandırdı. Trabzonspor’un ilk yarıda kaleyi bulan tek şutu gol oldu. Özellikle ilk yarıda futbol kalitesi iki takım için de vasatın üzerine çıkmadı. Pozisyonu sınırlı, kalecilerin fazla rahatsız olmadığı bir ilk yarı izledik. 
İkinci yarı futbol kalitesinde bir değişiklik olmadı. Skoru korumaya çalışan Trabzonspor ve beraberlik arayan konuk takımı izledik. Kaza golü endişesi taşıyan Avcı ilk hamlesini Flavio ile yaptı. Abdülkadir Parmak çıktı yerine Flavio girdi. Bordo mavili takım skor üstünlüğü elinde olmasına rağmen oyun kalitesini bir türlü artıramadı. Nwakaeme’nin yerine Berat oyuna girdi. Avcı oyundan düşen takımını ateşlemek için takviyeler yaparken son hamleleri evlere şenlikti. Rakip takımı rahatsız eden savunmasını çıkarmayan iki oyuncuyu dışarı aldı. Djaniny ve Yusuf Sarı’yı kulübeye çekip sakatlıktan yeni çıkan aylardır oynamayan Kamil Ahmet ve Abdülkadir Ömür’ü oyuna sürdü. Giden arabaya takoz koydu! Rakibe “topunu tüfeğini al üzerime gel”dedi. Hiç bir şey yapma kulübede otur maçı izle skor 1-0 biterdi. Üç puan cepteydi. Avcı “fantezi yapayım” derken rezil oldu!
Trabzonspor kulübe olarak da ligi bitirmiş. Avcı’nın oyuncu değişiklikleri bunun açık göstergesi oldu. Av peşinde olan Avcı avlandı. Üç puanı koruma gayreti bir puanla yetinmesine neden oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber