Süper Lig’de çok farklı iki amaçlar için mücadele eden Trabzonspor ve Göztepe Akyazı Şenol Güneş kompleksinde karşı karşıya geldi. Lider Trabzonspor kendi sahasında her maçında şampiyonluk havasıyla kapalı gişe oynuyor. Coşkulu taraftarı takımını hedefe koşturuyor. Diğer yanda hafta içinde teknik adam değişimine giden ve ligde kalma savaşı veren İzmir temsilcisi Göztepe.. İzmir ekibi de kötü gidişe bir son vermek istiyor. 
Bordo Mavili takım ciddi eksiklerle sahaya çıktı. Savunmasındaki sakatlıklar Avcı’yı stoperleri son limitine kadar kullandırmaya mecbur etti. Yetmedi, sol bekte arıza çıktı. Polonyalı Puchacz Fenerbahçe maçındaki kullandığı cümleler nedeniyle iki maç ceza aldı. İsmail Köybaşı ihtiyaç duyulduğunda ortada yok. Ya formsuz, ya sakat ya da hasta. Bu mevkide Norveçli Trondsen zorunluluktan görev yaptı. Teknik Direktör Abdullah Avcı orta sahada Hamşik ile boşalan yeri doldurmak için minik minik rotasyonlara gitti. Bu maçta formsuz Bakasetas’ı kulübeye çekip  Berat’a görev verdi. Orta sahayı  Siopis, Berat ve Ömür üçlüsü ile kurdu. Ofans hattındaki timine dokunmadı. Nwakaeme, Cornelius ve Visca  değişmedi..
Trabzonspor oyuna bildik düşüncesi ile başladı. Önde baskı yapıp rakibi hataya zorladı. İlk yarım saat içinde bu düşüncesini konuk takım iyi kırdı. Üstüne üstlük  Halil ile 31.dakikada  bir de gol bulunca iyice heveslendi. Sarı kırmızlı takım gol sevincini yaşayamadan  Bordo Mavililer Nwakaeme ile 34.dakikada karşılık verdi. İlk yarının son 15 dakikasında inanılmaz şeyler oldu. Bu dakikaya tam 4 gol sığdı. Visca 37.dakikada Abdulkadir Ömür’e “al da at”dedi. Trabzonspor sevinirken bu kez 43. dakikada. Soner ile eşitlik golü geldi. İlk yarıda seyir zevki güzel, bol gollü bir maç izledik.

Trabzonspor’da Avcı ikinci yarıya 3 hamle birden yaparak başladı. Djaniny, Dorukhan ve Yusuf Erdoğan oyuna girerken Cornelius, Berat ve Trondsen kulübeye çekildi. Yapılan değişikler takımda şarj olmuş akü etkisi yaptı. İkinci yarının başında Göztepe savunmasının hatasını 49.dakikada Djaniny affetmedi. Gölün sevincini 53.dakikada tribünler duble yaşadı. Abdulkadir Ömür kendisinin ikinci takımının 4. golüne imza attı..Tribünler coştukça coştu. Skor rahatlığı yakalayan Bordo mavililer son yarım saatte tribünlerini eğlendirdi. Avcı’da tabloya eşlik etti. Gecenin başarılı ismi, iki gole imza atan Ömür’ü alkışlatıp kulübeye aldı. Bakasetas oyuna girdi. Trabzonspor aldığı üç puanla hedefine bir Asım daha yaklaştı. 
Maçın görünmeyen kahramanlarıda vardı. Seyirciye kocaman alkış. Savunmada oynayan genç futbolcu Ahmetcan’ı tebrik etmek lazım. Çizgi üzerinden kritik müdahaleler yaptı. Gol atmadı, asist yapmadı belki ama iki gole izin vermedi..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber