14 mayıs çiftçiler gününde, ne yazıkki çiftçiler ve çiftçilik gündeme çok fazla gelmedi.Etkinlikler sönük geçti.Oysa yaşıyorsak bunu çiftçilere borçluyuz.

Onlar olmasa hayatımızı sürdürmemiz mümkün değil. Sıcak,soğuk,yağmur,kar demeden zaman mefhumu tanımadan çalışıp ürettikleri ürünleri bizlerin istifadesine sunmaktalar.

Bir çok zaman çalışmalarının ve ürünlerinin karşılığını bile alamamakta, borçlanarak mağdur duruma düşmektele, bazen kazanımlarının tamamını kaybederek iflas etmektedirler.

Buna rağmen hiç bir zaman bıkmazlar .Çalışmaya, üretmeye devam ederler.

O zaman yılda bir kerede olsa onların, emeklerine saygı ve teşekkür anlamında güzel etkinliklerle onure edilmeliler,ödüller verilerek teşvik edilmeliler.

Bu çerçevede başta devletimize,yerel yönetimlerimize,iş adamlarımıza.STK larımıza siyasetçilerimize, müteşebbislere ve bilim adamlarımıza ayrı ayrı görevler düşüyor.

Bu görevliler arasında basın mensuplarımız unutulmasın..Konuyu senede bir gün değil, gerekirse her gün yapacakları etkin haber ve yorumlarla gündemde tutup desteklemeliler.

Unutmayalım ki geleceğimiz üretime,tarıma ve tarım ürünlerine bağlı.Bu ürünleri ülkesinde üretemeyeler her zaman başkalarına muhtaç olmaya,hatta açlıkla karşı karşıya kalmaya mecburdurlar.Tarım,çiftçilik,üretim,hayvancılık yapmayanlar gün gelir aç kalır.

Atatürk " Milletin,ülkenin,efendisi gerçek üretici olan köylüdür." diyerek çiftçiye verdiği değeri ifade etmektedir.

Çiftçilerimizin gününü kutluyorum.Sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber