banner240
banner237
banner238

Halk arasında söylenen “gazozuna!” Bir maç modunda gibi gözükse de karşılaşmanın özellikle ilk yarısı kıran kırana geçti. Pozisyonlar, penaltı vardı. Ancak gol gelmedi. 

Ev sahibi takım Hatayspor haftalardır galibiyete hasret. Tam 7 maçtır üç puanı görmüş değil. Ligde hiç bir hedefi yok. Ne üstü, ne altı ile ilgilenmiyor.

Trabzonspor geçtiğimiz hafta sahasında aldığı bir puanla şampiyonluğunu ilan etti. Teknik direktör Abdullah Avcı kadro üzerinde ciddi operasyon yaptı. Salı akşamı deplasmanda oynayacağı kupa maçını düşünmüş olmalı. Eğlenceden eğlenceye koştu. Çok yorulan Koita ülkesine gitti!!. Hamşik’e izin verildi. Savunmada Peres, Denswil ve Hüseyin Türkmen sakatlıkları nedeniyle yer almadı. İsmail Köybaşı’nı ailesi izlemeye geldiği için memleketinde onore etti. Serkan, Asan ve Ahmet Can sakatlıklar nedeniyle şans buldu. Murat Cem ilk kez ligde ilk 11’de yer aldı. Yusuf Erdoğan da ilk onbirde  sahne aldı. Avcı, Visca, Nwakaeme, Cornelius, Puchacz, Ömür ve Dorukhan’ı kulübede dinlendirdi.

Hataysporlu futbolcuların ve taraftarların seremoni öncesi alkışlaması örnek bir davranıştı. Bu maç ligin golcülerinin randevusuydu. 15’er golle krallık yarışında zirvede yer alan El Kaabi sahada yer alırken rakibi Bordo mavililerin golcüsü  Cornelius kulübede forma bekledi. 

Bir şampiyonluğunu ilan ettiği diğeri de hedefsiz kaldığı için sokak futbolu diliyle “gazozuna!”  maç modunda gibi gözükse de karşılaşmanın özellikle ilk yarısı kıran kırana geçti. Pozisyonlar, penaltı vardı. Ancak gol gelmedi. 

İki takımda oyuna hızlı başladı. Temposu yüksek bir ilk yarı izledik. Kaleciler Uğurcan ve Münir 15 dakikada oyunun kaderine etki eden kurtarışlar yaptı. Bordo mavililerin başarılı file bekçisi Uğurcan mutlak bir gole izin vermezken, ev sahibi takımın kalecisi Münir, Bakasetas’ın penaltısını kurtardı. Hatayspor’un bir şutu yan direkten dönerken savunmada Ahmet Can’ın kritik müdahaleleri akıllarda kaldı. İki takım da ilk yarıda skoru değiştirmeyi başaramadı. 

İlk yarıda rakibini tartan Abdulllah Avcı ikinci yarıya üçlü hamle yaparak başladı. Cornelius, Visca ve Abdulkadir Ömür’ü sahaya sürerken Kouassi, Murat Cem ve Yusuf Erdoğan’ı kulübeye çekti. Bu hamle üç dakika içinde meyvesini verdi. Djaniny kaptığı topu sürerek kalecinin solundan filelere gönderdi. Öne geçen Trabzonspor saha içinde rahatladı. Konuk takım ikinci golü bulma yerine skoru koruma gayretine gitti. Avcı rakibi üzerindeki baskıyı daha fazla artırmak için Djaniny çıkartıp Nwakaeme’yi oyuna aldı. 80.dakika da Trabzonspor aslına döndü. Berat yerini Dorukhan’a bıraktı. Avcı’nın yedekleri sınıfı geçemedi. Hamleleri ise ikinci golü getirmedi. Golcüler Cornelius ve El Kaabi’den gol sesi çıkmadı. Maç bitti dendiği anda Hatayspor Diouf ile eşitlik golünü buldu. Akıllarda saha içindeki ve dışındaki dostluk kaldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber