Yıllardır, her sivil toplum örgütü,her siyasi parti,her sendika,her bilim adamı,her iş adamı velhasıl herkes, kınıyor,protesto ediyor. Ama değişen bir şey yok. Bu kınamalara çok şahit olduk.Mallarını protesto ettik. Mitingler yaptık. Beyanatlar verip bildiriler yayımladık.Peki ne oldu.?....
      Kocaman bir hiç.Olanları söyliyeyimmi.Israil mallarında satışlar patladı,üretimi ve para gücü arttı,sanayisi ve teknolojisi büyüdü,milli geliri arttı,bilimde dünya ile yarışır hale geldi,dünya siyasetinde hatırı sayılı ülkeler arasına girdi.Dünya pandemi ile boğuşurken bu ülke normalleşti.Buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz.O zaman diyorumki burada bir hata var.Ne yapıyoruz ki? protestolar ve karşıt eylemlerden sonuç çıkmıyor.
        Bunun cevabı çok kolay;..Samimi değiliz, Çalışmıyoruz,bilime ve eğitime yeterince önem vermiyoruz,basit ve içi boş şeylerle ilgileniyoruz,her şeyi siyasete ve menfaate bağlıyoruz,protesto ettiğimiz malları daha çok tüketiyoruz.Çünkü kalitesi var .Daha iyisini yapma uğraşına girmiyoruz. Hemen burada aklıma geldi.Çocukluğumuzda "YERLİ MALI HAFTASI" kutluyorduk. Şimdi varmı?bilmem.Olmalı...Buna benzer hafta ve günleri hep yaşatmalıyız.Önemini topluma sıkça ve güzel anlatmalıyız.
       Işin özeti, lafla peynir gemisi yürümez. Kınıyorum,kızıyorum,mal almıyorum, lanetliyorum,protesto ediyorum,miting yapıyorum,yürüyorum,şikayet ediyorum gibi oyalayıcı,kendi kendimizi tatmin edici sloganlarla uğraşmadan mantık ölçülerimizle yukarıda vurguladığım konulara ciddi ciddi eğilmemiz samimi bir şekilde çok çalışmamız gerekiyor.
       Işte o zaman dünya ülkeleri ile,kalkınmizla ekonomizle,sanayimizle,bilimimizle,teknolojimimizle,,iletişimimizle,daha çok yarışır hale gelmiş oluruz.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dost ve sevenlere sağlık, mutluluk ve  selâmlarımı iletiyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber