banner240
banner237
banner238

Tarih: 22 Mayıs 2022

Yer  : Atatürk Olimpiyat Stadı/İstanbul

Katılımcı sayısı (stad içi): 77.000 kişi (koltuk kapasitesi)

Katılımcı sayısı (stad dışı) : 100.000 kişi (en az)

Toplam katılımcı sayısı (tahmini/en az) : 177.000 kişi

Düzenleyen : Büyük Trabzonspor Futbol Kulubü.

Davetlisiniz.. Evet şimdiden İstanbul'da olanlar programlarını, İstanbul dışında veya yurt dışında olanlar biletlerini, otel rezervasyonlarını yapsınlar..  Az kaldı; son düzlükteyiz!!

Bundan önceki yazılarımız içerisinde bulup okuyabileceğiniz ve ligin 12. haftasında oynanan Beşiktaş maçından sonra kaleme almış olduğumuz yazımızda, artık Trabzonspor'un %61 oranında şampiyonluk şansının olduğuna taa o günlerde deyinmıştik. Ezbere, içimizden geleni veya olmasını istediğimiz şeyi mi yazmıştık yani o zamanlar? Hayır tabiki..! Bu takım, o zamanlar oynadığı futbol ve ortaya koymuş olduğu mücadele ile göstermişti bize bugün yaşadığımız güzel günlerin geleceğini! Biz sadece bakmasını ve o takımı anlamasını bildik ve başardık diyelim! Ve inandık onlara öncelikle, tüm taraftarları ve bu kulubün sahadaki 12. oyuncusu olarak inandık! Oynadığı sabırlı oyuna paralel, bizde ona sabrımızla eşlik ettik.. İnanmayan, boş eleştiri yapıp kantarın topuzunu kaçıranlar olmadı mı peki? Oldu, oldu daaa, onlarda artık resmin tamamını yeni yeni görmeye başlamışlardır diye düşünüyorum. Olsun, bu takım hepimizin!!

Futbol oyununa, verilen mücadeleye doğru bir şekilde bakmamız lazım öncelikle! Maç içerisinde yaşanan bireysel hatalara pek takılmayıp, resmin büyüğünü görmek önemli olan!  Şu bir gerçek ki; futbolcuların saha içindeki hırsları, teknik ekibin adeta sihirli dokunuşlarını, sistemli ve çok değişken taktiklere dayalı çalışmalarını ve rakibe göre farklı varyasyonlar türetmeyi ön plana çıkarttıklarını, bize sunmuş oldukları pencereden doğru bir şekilde ve onları anlayarak baktığımız için taa o günlerden görebildik bu günleri.. Çok şükür ki haksız çıkmadık.. Helal olsun size, takdire şayansınız!

Sezon içerisinde yaşanabilecek olumsuzluklar, sakatlıklar, eksikler, maç içi aksilikler ve talihsizlikler.. Trabzonspor özelinde, saymış olduğumuz bu olumsuz faktörlerin bile %90'ı önceden planlanmış.. Evet evet yanlış duymadınız! Bunlar olabilecekmiş gibi önceden plan ve program yapıldığını gayet rahat söyleyebiliriz! İşte sizi başarıya götürecek olan da, bu plan ve programın doğru bir şekilde ve doğru kişiler ile yapılmış olmasıdır. Bugün Trabzonspor Başkanı, yönetim kurulu ve teknik kadrosu, öncelikle vizyon sahibi kişilerden oluşuyor. Sonrasında mesleki bilgi ve becerileri geliyor bence! Vizyonu olmayan fakat aslında işinde başarılı diyeceğimiz kişiler, çoğu zaman hedefe ulaşamamışlardır. Trabzonspor'da vizyonsuzluktan bahsedemeyiz, aksine örnek ve tüm hatlarıyla, yani; sportif, ekonomik ve idari yapı faktörlerini içinde barındıran, kurumsal bir yapının artık temellerinin atıldığını ve üstüne binanın inşa edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz! Başarıda emeği geçen herkese bir taraftar olarak teşekkürü bir borç bilirim.. Emeğinize sağlık!

Galatasaray ile oynamış olduğumuz son maça da biraz olsun değinelim.. Gerçekten 45'er dakikalık bölümler olarak düşündüğümüzde, gece ile gündüz kadar fark vardı diyebiliriz.. Hele son 10 dakika... Trabzonspor'un oynadığı 23 haftanın özeti gibiydi!! Özellikle 2. yarıda; teslim alınmayı sevmeyen, özgür ruhlu, kendi oyununu kabul ettirmeye çalışan, kendine yapılan baskıyı sevmeyen ve inatçı yapısını gösterdi bize takım! Ve maçı 10 dakika içinde almasını bildi ve kritik İstanbul deplasmanında 3 puanı cebine koyup, Trabzon'un yolunu tuttu.. İlk yarı ise gerçekten kötüydü Trabzonspor! Fakat Hocam ve teknik ekibi, bir kez daha takdir ve teşekkürü hak ediyor diye düşünüyorum.. İnanılmaz 2 hamle geldi ikinci yarının başında! Mantıklı, iyi hesaplanmış, ölçülmüş, biçilmiş ve cesur iki hamle! Ve şunu da unutmayalım: Sezon başı kadrosuna baktığımızda, şu an ki kadronun en az %50'si kadar farklı bir kadronun olduğunu görebilirsiniz! Fakat sisteminiz varsa, oyuncuları da buna uygun hazırlıyorsanız, hedefe bir şekilde ulaşıyorsunuz demektir. Arada dalgalanmalar olur ve olacaktır da; bunlar normal şeyler..Büyüksünüz hocam! İyi ki bu takımın başındasınız!

Evettt. Gelelim yazımız başlığında bahsetmiş olduğumuz şenliğe? Trabzonspor, öyle görünüyor ki, şampiyonluğunu da ilan etmiş şekilde son maçına çıkacak İstanbul'da.. Başakşehir ile sezonun son maçını bir değişiklik olmaz ise, 22 Mayıs 2022'de oynayacak.. Ve tahmin ediyorum ki o maç olimpiyat stadına alınacak! Yani alınmama gibi bir riski varsa da, şimdiden Trabzonspor Başkanı ve yönetiminin bu yönde çalışma yapmasını tavsiye eder ve bir taraftar olarak canı gönülden isterim.. Çünkü bu şenlik için en uygun stad, bizim de çok sevdiğimiz ve güzel anılarımızın olduğu Olimpiyat stadı! Muazzam olur bence! Başkan'dan özel talebimiz ve isteğimiz olsun! Horon edecekler ''yerimiz dar'' demesin Başkan'ım! Sahada tüm rekorları alt üst edecek takımı gibi, taraftarda ''Türkiye'de bir maçta en çok taraftarla izlenen maç'' rekorunu kırsın! Trabzonspor için çok daha büyük işler başarmış olan Başkanımız, bu güzel detayı da halleder diye düşünüyorum.. Bence sonuna kadar hak ediyor bu büyük taraftar!! Heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz...

Kalın sağlıcakla...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber