Denizi ortak, doğası ortak..
Çoğu evde ya Trabzonlu enişte var ya da Trabzonlu gelin. Tıpkı Rizeli gelin ve enişteler gibi..
Sabah kalkan arının Rize’nin narenciye bahçelerinden topladığı polenleri Trabzon’daki kovanlarına taşıdığı kadar yakın, içiçe olmuş iki şehir. 
Et ile tırnak gibiler.
Zaman zaman çatlak sesler çıksa da akşam çayını birlikte yudumlayıp yorgunluğunu atan iki şehirdir Trabzon ve Rize.. Futbolun bu iki şehrin arasına kara kedi gibi gireceğine inanan biri değilim. Ya da “girmemeli” diyelim!
Yoğun yağışla zemin kısa sürede karla kaplandı. İki saatte sahayı futbol oynamaya elverişli hale getirmek için ekipler çalıştı. Trabzonspor’da maç öncesi iki sürpriz yaşandı. Teknik direktör Abdullah Avcı, ismail Köybaşı’nı Trabzonspor taraftarına kabul ettirmekte ısrarcı. Denswil “oynarım “ dediği için forma giyerken kalemi kırılan Hüseyin Türkmen’e belli ki zorunluluk dışında forma hayal. Kart cezalısı Uğurcan’ın yerinde forma şansı bulan Erce Kardeşler için bu sınavı referans maçı” niteliği taşıdı. Avcı, ağır zeminde ağır oyuncusu Cornelius’u kulübede hazır tutup, Djaniny’e şans verdi..

Rizespor için tek sonuçlu bir müsabaka. Kazanmaktan başka çaresi yok. Oynadığı son 12 maçta 7 puan topladı. Kümede kalma savaşı veriyor. Kaybettiğinde çok şey kaybedeceği bir maç..

Sahayı temizleme çalışmaları nedeniyle müsabaka 20 dakika gecikmeli başladı. Kar yağışıyla ağırlaşan zemin top kontrolünü zorlaştırırken pas trafiğini de engelledi. Futbolcular geçişleri uzun toplarla yapmaya çalıştı. Oyun içinde yoğunlaşan kar yağışı yapılacak olan hatalara zemin hazırladı. Böyle bir pozisyonda Rizespor savunmasının hatasını Visca değerlendiremedi. Rizespor’un ilk yarıda kaleci Erce’yi rahatsız edecek pozisyonu yok. Böylece iki takımdan da ilk yarıda gol sesi gelmedi..

Maçın hakemi Volkan Bayarslan ikinci yarı başlarken de müsabakayı oynatmak için yoğun çaba sarfetti. Çizgilerin bile belli olmadığı zorlu bir zeminde ikinci yarıya Trabzonspor adeta golle başladı. Rizespor savunmasının hatasını değerlendiren Djaniny, Abdulkadir Ömür’e “al da at” dedi. Ömür de öyle yaptı.  Golden sonra oyuna hareketlilik geldi ve ardından Rizespor’un oyuncu hamleleri golleri getirdi. Teknik direktör Bülent Korkmaz 55.dakikada Cisse’nin yerine Pohjanpalo’yu, Boldrin’in yerine Bolasiye’yi aldı. 
Ev sahibi takım yediği gole 10 dakika sonra  Pohjanpalo’nun penaltısıyla karşılık verdi
Ardından Denswil’in eliyle oynamasını VAR izlemeye çağırdı. Bayarslan ikinci kez penaltı noktasını gösterdi ve Pohjanpalo takımını öne geçiren golü attı. Bu gol, tribünleri ayağa kaldırdı. Trabzonspor kulübesinden hamleler bundan sonra geldi. 69.dakikada Ömür yerini Cornelius’a bıraktı. Avcı, İsmail Köybaşı’na 70 dakika tahammül etti. Bu oyuncunu yerine Yusuf Erdoğan girdi. Tranzonspor’un bu hamleleri skora yansıdı. Djaniny beraberlik golünü attı. Kulübe hamleleri oyuna golleri ve hareketliliği getirdi. Maçın uzatma dakikalarında Rizespor’un beklediği gol geldi. Erce’nin cezaalını içindeki hareketini hakem üçüncü kez penaltı olarak değerlendirdi. Pohjanpalo 35 dakikada üç penaltı ile buz adam gol olarak yağdı. Rizespor gecenin kazananı oldu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber