Birkaç hafta içerisinde güzel şehrim Trabzon KTÜ Üniversitesi Rektör seçimleri olacak. Allah hayırlara çıkarsın inşaallah.

KTÜ , ülkem geneli teknik üniversiteler arasındadır. Ülkem geneli İstanbul Teknik ve Ortadoğu Teknikten sonra gelir Allah’ın izniyle. Nasipse şimdilerde yeni Rektörünü aramakta.

Hamdullah ÇUVALCI Hocamla lise çağlarımda O zamanlarda Judo ile meşgulken kendisiyle tanışmıştım. Ben Öğretmenliği o ise Akademisyenliği tercih etti.

Kariyer basamaklarını alnının teriyle geçti.

Hamdullah Hocamız milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş vatan, millet , din , bayrak ve namusun ne olduğunu bilen ve bu uğurda mücadele vermiş bir Hocamızdır. İlmi kariyeri ise aşağıya almaya çalıştım. Bu yazdıklarım onun bu işe ne kadar ehil olduğuna şahitlik etmektedir.

1988 yılında Araştırma Görevlisi olarak hizmet vermeye başladığı KTÜ'de 1996 Yılında Dr., 2006 Yılında Yrd. Doç. Dr., 2012 Yılında Doç.Dr, ve 2017 yılında Prof.Dr. unvanını alarak 32 yılı aşkın süredir başarılı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde Bölüm Başkan Yardımcısı, Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü, Anabilim dalı Başkanı, Yüksek okul müdürü, Senato üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini başarıyla yerine getirmiştir.

KTÜ Rektör Adayı Hocamız , arkadaşım; Üniversitedeki görevleri dışında, birçok STK’LARDA ve Makina Mühendisleri odası başta olmak üzere birçok kuruluşta yönetimlerde görev alarak görevlerini başarıyla sürdürmüştür.

Üniversitemizin birçok alanında görev yapmış olan ve bugüne kadar kendisine verilen hiçbir görevden kaçmamış ayrıca tüm görevleri de başarılı bir şekilde yerine getirmiş olan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI hocamın bu görevi de layıkıyla yerine getireceğine ve büyük marka olan KTÜ’ YÜ daha yükseklere taşıyacağına güvenim tamdır.

Bir Teknik Üniversiteyi bir Mühendis yönetmelidir. Hamdullah Hocamda iyi bir Mühendis olduğundan üniversiteyi daha yükseklere çıkaracağı muhakkaktır. Ben burada daha önce ki Rektörler bir şey yapmadı diye yazmayacağım. Eminim ki onlarda KTÜ’NÜN gelişip büyümesi için ellerinden geleni yapmışlardır. Fakat burada bizler üniversitemizin daha yukarılara nasıl yükseltiriz diye düşünceye sahip olduğumuzda bir mühendisin Üniversiteyi yönetmesi çünkü dilinden en iyi o anlayacağından mühendis olan Hamdullah Hocamız Rektör olursa bu bayrağı daha yukarılara taşıması söz konusu olacaktır.

Allah nasip ederse bu sefer ki seçimler belki de bir dönüm olacaktır. Gelişen Türkiye’ye ayak uyduracak bir üniversite için mühendis bir Hocamız Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Hocam Rektörlüğe en ehil adaydır…

Arkadaşımızın hizmet verme yeri artık Karadeniz Teknik Üniversitesinin Rektörlüğüdür. Kendisine Başarılar diliyor ve her zaman yanında destekçisi olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Bu görevi yürüten Rektörlerden çok daha iyi yürüteceğine inancım tamdır.

Üniversitemizi hak ettiği yerlere çıkarmada katkılarının olacağına inanıyor, çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber