banner240
banner237
banner238

Ülkenin en büyük sorununu liyakat..
Parayı tanımayanın ekonomi uzmanı, bir kaç maç seyretmek dışında futbol ile ilgisi olmadığı halde birilerinin tetikçiliğini  yapmak üzere  düzgün cümle dahi kuramayanların spor yazarı olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kendi alanlarında öne çıkamayanlar popüler meslekte sivri olup gündeme gelmeye çalışıyorlar. Jöleli çocukların daha dün “bir dolar bir TL olacak. Olmazsa yüzüme tükürün “ sözleri daha kulaklarda çınlarken,  dolar 8,5 TL sınırından döndü. Yeniden o yolda! Yüzüne tükürmek için şimdiden kuyruk oluştu!

Başarının bölgesel ve milliyetçilik anlamında bu kadar aşağılandığı başka ülke yoktur. Milli Takım’ın başarılarına bir bakın hemen hemen hepsinde Şenol Güneş’in imzası vardır. Dünya 3.’sü olurken de  O ve ekibi vardı. Dünya üçüncülüğü bir sportif başarıdır ama O yanında sevgi ve saygıyı miras bıraktı. Bütün bunlara Türkiye adına imza attı. O gün bile saçıyla, giyimiyle eleştirildi. Aşağılanmaya çalışıldı. Kendilerinin aşağılandığını farkında olmayanlar bugün ahlak zehirlenmesi yaşıyor! Güneşi balçıkla karartmaya çalışanların yüreklerinin karardığını gördük..

Rusya’yı 30 yıl sonra yenmek başarı değil mi? Bir 90 dakika ile liderliğin, bir beraberlikle ikinciliğin, yenilgi ile C grubuna düşüldüğü kaç müsabakada heyecan yaşadık? Futbol nedir? Temaşa sporu değil mi? Bir müsabaka içinde hepsini yaşadık. Avrupa Uluslar Ligi’nde olsan ne olur olmasan ne?

Amacı üzüm yemek olmayan iyi gün dostları dumanlı havayı beklemiş! Milli Takımlar Sorumlusu Şenol Güneş’in aldığı parayı diline dolamış. Zannedersin kendileri lahana yaprağına çalışıyor. Jöleli çocuk ve onun arkadaşları çalışmadan bu ülkede yıllardır maaş alıyor.

Sözde milli takım sevdalısı kulüp yalakalarının intikam duygusunu anlıyorum. Kulüplerinin renk sevdası ile taraf olup çamur atamayınca milli forma sevdasıyla algı oluşturmaya çalışıyorlar. 
Fatih Terim, Abdullah Avcı, Lucescu milli takımın başında ne aldılar? 
Ortada hiç bir başarı yokken onlar için tek kelime yazmayanların Güneş için kin ve nefret kusmasının adı  bölgesel ayrımcılık değil de nedir? 
Şenol Güneş Türk futbolunun her yerinde var. Kalesinde var. Başında var. Suçu emeğinin karşılığını almak mı? Bu ülkede danışman kisvesiyle 5 - 6 yerden çalışmadan maaş alanlar için kim ne yazdı? Hadi sen jöleli çocuk cevap ver!
Milli dava itibarsızlaştırma yeri değildir. Milli dava adamına göre sahip çıkma yeri hiç değildir. 
Siz kısa donla gezerken Şenol Güneş’in ülke başarısı için mücadele ettiğini asla unutmayın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber