“Trabzon’da Sosyal ve Kültürel Yaşam” başlıklı konferansta, kentin tarihsel süreç içerisindeki toplumsal yapısı ve kültürel dönüşümü ele alınacak.
Akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Öksüz, özellikle Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan dönemde Karadeniz Bölgesi’nin sosyal yapısı, göç hareketleri ve kültürel değişim dinamikleri üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çekiyor. Türk Tarih Kurumu’ndaki görevleriyle de tarih bilimine katkı sunan Öksüz’ün konferansının, hem akademik çevreler hem de vatandaşlar açısından önemli bir bilgi paylaşımı ortamı oluşturması bekleniyor.
YER: Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi
TARİH: 28 Nisan 2026, Salı
SAAT: 18.00
Konferansta, Trabzon’un geçmişten günümüze sosyal ve kültürel dokusu, şehir kimliğinin oluşumunda etkili olan unsurlar ve bölgenin tarihsel mirası kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinliğin, özellikle gençlerin şehir tarihine olan ilgisini artırması ve Trabzon’un kültürel hafızasına katkı sağlaması hedefleniyor.




