
Değerli Dava ve Yol Arkadaşlarım, Sevgili Gençler, Hanımefendiler, Beyefendiler;
Bugün sizlerle aynı salonda bulunmanın heyecanı, mutluluğu ve onuruyla sözlerime başlıyor, ve her birinizi en kalbi duygularımla, samimiyetle, muhabbetle selamlıyorum.
Uzun bir aradan sonra Danışma Meclisi vesilesiyle yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı buluşmamızın şehrimiz, partimiz ve aziz milletimiz adına hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bizler sadece siyasi bir hareketin mensupları değil; bu millete sevdalı, bu ülkeye adanmış büyük bir davanın da yolcularıyız. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde; yılmadan, yorulmadan yürüyen sadık dava arkadaşlarıyız.
Dünya Tarihine nam salmış köklü medeniyetimizin son halkasıdır Türkiye, ve bu halkanın en güçlü temsilcisinin AK Parti olduğunun da bilincindeyiz.
Çünkü biliyoruz ki AK Parti’de siyaset yapmak görev almaktan ibaret değil, aynı zamanda millete hizmet yolunda taşın altına sadeceelini değil, yüreğini de koymaktır.
5 Ocak 2025 tarihinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz coşkulu kongremizle bir kez daha bu ağır ama onurlu sorumluluğu üstlenmiş olduk. Görüyorum ki ogün salonu dolduran heyecan, bugün de hepimizin yüreğinde aynı inançla artarak devam ediyor.
Bu vesileyle, davamıza emek veren tüm yol arkadaşlarıma, teşkilatımızın her kademesinde gece gündüz demeden çalışan kardeşlerime en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. AK Parti teşkilatları; sadakatin, vefanın ve istikrarın adıdır. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi,
kardeşliğimizi daim eylesin.
Değerli dava arkadaşlarım,
Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimiz için hiç durmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Geçen hafta içerisinde Ankara’da yaptığımız görüşmeler neticesinde Trabzonumuz için birtakım yatırımların onaylanmasını sağladık. Halen Trabzon’da birçok yatırım tüm hızıyla devam etmektedir. Biz vatandaşımıza ne söz verdiysek onu yapmak için gayret gösteren ve icraat yapan bir partiyiz. Seçimlerde vatandaşlarımıza Güney Çevre yolu dedik ve şu an 16 tünelde çalışmalar son sürat devam ediyor. Akçaabat Mersin’den başlayan Güney Çevre yolu Akçaabat geçişi toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak. 1. Etabı 16 kilometre olacak olan yolun 31 metre genişliğinde 3 gidiş 3 geliş olacak şekilde çalışmalar hızla devam etmektedir. Buradan muhalefete seslenmek istiyorum. Seçim öncesinde biz Güney Çevre yolunun temelini atarken, muhalefet el arabasıyla temel atma töreni yaparak bizi eleştirmiş ve projenin hayal ürünü olduğunu ifade etmişti. Evet biz önce hayal eder, sonra gerçekleştiririz.
Biz hayalleri gerçekleştiren partiyiz. Sözümüz sözdür, hafif raylı sistem projemizide Trabzonumuza kazandırıyoruz.
Biz AK Partiyiz, AK parti demek icraat demektir.
Bu projelerde en büyük katkı payı tabiki; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, sayın bakanlarımız ve milletvekillerimizindir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen önceki dönem bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile şimdiki bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve milletvekillerimize, projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.
Sevgili dava arkadaşlarım,
Memleketimiz için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bakınız şuan 900 yataklı şehir hastanemizin inşaatı devam ediyor. İnşallah yılsonu hastane inşaatı bitmiş olacak. Aynı şekilde Kanuni Bulvarında çalışmalar devem etmekte ve Değirmendere bağlantı yollarının tamamlanmasıyla buradaki trafik sorunu büyük oranda rahatlayacaktır.
Değerli kardeşlerim,
Biliyoruz ki bu aziz millet bizden laf değil, hizmet bekliyor. Geride bıraktığımız mübarek Ramazan-ı Şerif boyunca, bu kutlu ayın ruhuna yaraşır şekilde halkımızla bir araya geldik, gönül sofralarında buluştuk. Ramazanda camiler çocuklarımızla doldu, sevgiyle, huzurla yoğruldu. Kadın Kollarımız yaptığı çalışmalar ile Türkiye üçüncüsü oldu. Buradan kadın Kolları
Başkanımız Sayın Ayfer Cihan ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum. Aynı şekilde, Gençlik Kollarımız, mahalle temsilcilerimiz, teşkilatımızın her ferdi bu manevi iklimi yaşatmak adına
büyük bir özveriyle çalıştı. Bu güzel çabaları için her bir kardeşime gönülden teşekkür ediyorum.
Bugün burada yalnızca bir araya gelmiş bir topluluk değil, aynı davaya gönül vermiş, aynı hedefe yürüyen büyük bir aile olarak bulunuyoruz. Her birinizin yüreğindeki vatan sevgisi,
hizmet aşkı ve dava bilinci, bu birlikteliğin en büyük teminatıdır.
Unutmayalım ki; her seçim bizim için bir imtihan ve her görev büyük bir emanettir, Allahın ihsan ettiği süreç içerisinde hakkaniyetli şekilde halkımıza hizmet edip hayırlı dualarında bulunmak bizim en kıymetli gücümüzdür. Biz bu emanete layık olmak için çalışıyoruz. Çünkü milletimizin bize olan güveni, her şeyden değerlidir.Kıymetli kardeşlerim,
Birileri sokakları karıştırmak, halkımızın huzurunu bozmak, ülkemizin gündemini suni tartışmalarla meşgul etmek için harekete geçmiş olabilir. Ancak biz milletin sesiyle yürüyenler olarak bu kirli oyunlara geçit vermeyeceğiz! AK Parti teşkilatları olarak, en güzel cevabı çalışarak, üreterek, halkımızın ihtiyaçlarına çözüm bularak vereceğiz.
Kıymetli kardeşlerim,
Engeller olacak, tuzaklar kurulacak, iftiralar atılacak. Ama biz hiçbir zaman yılmayacağız.
Tarihimizden, kardeşliğimizden, inancımızdan ve milletimizden aldığımız güçle bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Tevazudan, samimiyetten asla sapmayacak, bu izzetli duruştan asla vazgeçmeyecek taviz vermeyeceğiz.
Gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki birlikten ayrılmayalım, yeter ki birbirimize sırtımızı dönmeyelim.
Gençlerimiz umudumuz, kadınlarımız gücümüz, yaşlılarımız ise dua ordularımızdır. Bizim siyaset anlayışımızda kimse dışarıda bırakılmaz, kimse görmezden gelinmez. Herkesin fikrine, emeğine,katkısına değer verilir. Bu anlayışla yürüdük, bu anlayışla başarılara ulaştık. Ve yine bu anlayışla daha nice başarılara hep birlikte imza atacağız.
Gelin, aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Gelin, farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürelim. Gelin, istikbalin Türkiye’sini hep birlikte inşa edelim. Sözlerimi büyük düşünce ve gönül insanı Mustafa Kutlu’nun şu anlamlı dizeleriyle tamamlamak istiyorum:
"Bir şey yap, güzel olsun; huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin.
Bir şey yap, doğru olsun; insanları yalanın ve yanlışın bataklığından korusun.
Bir şey yap, iyi olsun; merhametten müteşekkil olsun, kalpleri yumuşatsın, garibin derdine derman olsun.
Bir şey yap, adil olsun; zalime haddini bildirsin, mazluma umut versin."
Konuşmama burada son verirken yarın kutlayacağımız Anneler gününün teşkilatımızın ve kadın kollarımızın emektarları kıymetli annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor ve tüm ebediyete irtihal etmiş tüm annelerimiz rahmet diliyor,hepinizi en kalbi duygularla saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla.