banner240
banner237
banner238

Geçen birkaç gün önce mahallenin camisinde yatsı namazı kıldırmadan önce bir ağabeyimiz Nizamettin Hocamız bizlere namazı yıkan durumları açıklar mısınız dedi.

Bende kendilerine namazın on iki farzını anlattım. Bu on iki farzdan birinin terki durumunda namazın bozulacağının ve iadesinin gerekli olduğunu söyledim.

Bu on iki farzdan birinin abdest bahsi olduğunu ve abdestlerin nasıl alınması gerekli olduğunu söyledim.

Okuyucularımlada bu konuyu paylaşmak istedim.

Namaz abdestinin nasıl alındığını herkes bilir. Fakat cami abdesthanelerinde bizim erkeklerin istibra yapmadan abdest aldıklarını görüyorum. Bu doğru değil.

Doğrusu istibra yaptıktan sonra abdest almalıdır. İstibra tuvalete çıktıktan sonra erkeklerin iki üç dakika beklemelidir. İdrar tam kesilmelidir. İdrar kesildikten sonra abdest almalıyız. Kadınlarda bu durum yoktur. Kadınlar tuvaletten sonra hemen abdest alabilirler.

Boy abdestinde şöyle bir durum var. Erkek yıkanmaklik olduğunda mutlaka tuvalete gidecek. Boy abdesti ondan sonra alınmalıdır. Erkeklik  azasindan meninin atılması lazım gelmektedir.

Kadınlarda böyle bir durum yoktur. Hemen boy abdesti alabilirler.

Hangi hallerde boy abdesti alınmalıdır?

Erkeklerde eğer bekarsa gece rüyalandiğinda ve el ile tatmin olduğunda. Bu el ile tatmin mümkün olduğunca az yapılmalıdır. Çünkü erkek çok el ile tatmin olduğunda evlendiğinde hanımıyla ilişkiye girdiginde sertleşme ve erken boşalma olmaktadır. Bakınız Türkiye'de erkeklerimiz in yüzde ellisinde erken boşalma ve sertleşme sorunu olduğunu üroloji uzmanı insanlarımız söylemektedir.  Bu sorunun en önemli sebebinin de aşırı el ile tatmin olduğunu söylemektedirler.

Erkek eğer evliyse yukarıdaki sebeplerin yanında hanımıyla ilişkiye girdiginde de boy abdesti almalıdır. 

Kadınlarda ise eğer bekarsa âdetleri bittiğinde  ve eğer evliyseler hem âdetleri bittiğinde ve hem de kocalariyla ilişkiye girdiklerinde boy abdesti alınmalıdır.

Boy abdestinin farzları 

Üç kere ağzımıza suyun verilmesi

Üç kere burnumulza suyun verilmesi

Bütün bedenin yıkanması

Bu üç şart yerine geldinde boy abdesti alınmış olur. Artık bu abdestle namazda kılınabilir.

İslam temizlik dinidir...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber