banner240
banner237
banner238

Trabzonspor açısından hafta arası oynanan Konyaspor müsabakası iki bakımdan önem taşıyordu. İlki; Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın başında olduğu Trabzonspor 20 deplasman maçında yenilgi yüzü görmeyerek 21.maçı ile bir rekora  imza atabilecek miydi? Oyuncuları bu rekor için hocalarına bir armağan verecek miydi? 
İkincisi; Bordo mavililer Beşiktaş’ın iki puan kaybettiği bir haftayı kendi lehine çevirip ligin zirvesine oturabilmek miydi? 
Bu faktörler dikkate alındığında karşılaşmanın bordo mavililer için ne kadar önemli olduğu açıkça ortaydı. Rekor tamam, ama iki puan ile birlikte liderlik şansı da gitti. Her ne hikmetse bordo mavililer böyle hayati maçları bir türlü lehine çeviremiyor..

Trabzonspor ideal kadrosu ile sahada yer alacaktı ki bu son dakikada gerçekleşmedi. İsmail Köybaşı çok şanslı oyuncu. Denswil ısınırken sakatlandı. Köybaşı yine formayı kaptı. Bu çocuk Kadir gecesi doğmuş!!

İzleyenlerde adrenaline tavan yaptıran bir ilk yarıya tanıklık ettik. Trabzonspor 42. saniyede Cornelius ile golü buldu. Rahatlayıp nefes alacağı yerde bir kaç dakika sonra başına gelmedik kalmadı! Vitor Hugo rakibine sert hareketi nedeniyle takımını 10 kişi bıraktı. Üst düzey bir oyuncu bu hareketi yapmamalı.. Üstüne üstlük İsmail Köybaşı’nı ve sahada gezinen Abdulkadir Ömür’ü de ekleyince varın gerisini siz düşünün! Ev sahibi takım bu durumu lehine çevirmek için tabiri caizse vites büyüttü. Kenarları kullanıp ortalarla Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. İstediği beraberlik golünü 20.dakikada buldu. Galibiyet gölü için her yolu denedi. İlk yarıda biri gol, biri direkten dönen olmak üzere 16 şut çekti. Skor sizi aldatmasın. Konyasporlu oyuncular azıcık becerikli olsa, tabela farklı olurdu..Trabzonspor savunması lig başlayalı ilk kez bu kadar baskı yedi. Serdar Gürler bordo mavililerin sol tarafını ışığa takılmadan hep geçti! İnsan ara sıra takoz atar! İlk yarı 1-1 sona erdi..

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da müthiş maç izledik. Ligin yenilgisiz iki takımı kazanmak için her şeylerini ortaya koydular. Ev sahibi takım, Trabzonspor’a nazire yaparcasına ikinci yarının başında öne geçtiği golü buldu. Kaldı ki Avcı ikinci yarıya hamle yaparak başlamış, 10 kişi kalınca, yabancı opsiyonu varken Ömür’ü çıkarıp Djaniny’i oyuna almıştı. Golü düşünüp savunmasında ev sahibi takımın açıklarını değerlendirmek için kafasında bir plan kurduğu belliydi, ama erken yenilen gol biraz planlarını bozdu. Sonrasındaki Gervinho hamlesi de bu planın parçasıydı. Bu oyuncu büyük bir şansla yakalanılan beraberlikten sonra o golü atsa bugün buna “Avcı’nın tuzağı” denilebilirdi. 

Sonuçta futbol kalitesi yüksek, pozisyonu bol, 4 gollü ve keyifli bir maç izledik. Uğurcan kalesinde devleşti. Avcı’ya hediye edilen rekor için bu delikanlıya teşekkür etmek lazım. Ev sahibi takım Trabzonspor kalesine beş haftalık şut yağdırdı! Kendi savunma hatası ile bir puanla yetindi, iki takımı da tebrik etmek lazım. Uzatmalarla 89 dakika 10 kişi oynamak zordur. Zirvedeki takıma karşı da bu tempoyla oynamak yürek ister. İki takım da alkışı hak etti, zira nefesleri kestiler adeta.

Hakemleri anlamıyorum. Kendini geliştiremeyen tek camia onlar olsa gerek!!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber