Şampiyonluğun finali için tüm koşullar oluşturuldu.,
Şehir süslendi..
Tribünler tıka basa doldu.
Taraftar o tarihi ana şahitlik etmek için tribünde, stadyum etrafında yetmedi şehrin muhtelif yerlerinde kurulan dev ekranlar karşısında yerlerini aldı.
Maç öncesi kemençeler çaldı. horonlar oynandı…
Oyuncular tek tek tribüne çağrılıp, karşılaşmanın ne anlama geldiği kendilerine adeta tek tek anlatıldı!
Sonrasında bu mutluluğu taçlandırmak için görev saha içindeki oyunculara kaldı.

Maçtan önceki kadroya şöyle bir baktım. Bu başarıda pay sahibi olan Bakasetas ve Nwakaeme o fotoğrafta yer alamadı. Avcı bu ikiliyi o kadro içinde niye onore etmedi diye düşünmedim değil. İsmail Köybaşı, Erce kardeşlerden bir farkları yoktu. Puchacz bile şampiyon kadroda poz verdi. 
Ağır hesap oldu!

Taraftarının enerjisini arkasına alan Trabzonspor oyuna fırtına gibi başladı ve daha 3. dakikada golcüsü Cornelius ile öne geçti. Abdulkadir Ömür’ün ceza alanı içerisine soldan girip bıraktığı pas ile Danimarkalı’ya topu filelere göndermek kaldı. Konuk takım yediği golün şokunu üzerinden kısa sürede attı. Oyuna ortak olma çabası içerisinde bordo mavili kalede gol aradı ama bulamadı. Trabzonspor soyunma odasına istediğini alarak gitti.

İki takımın da  değişiklik yapmadan çıktığı ikinci yarıya Antalyaspor yüksek motivasyonla başladı. 51. dakikada  Puchacz’ın hatasını Ndao affetmedi. Skoru eşitleyen konuk takım beş dakika sonra penaltı kazandı. Kaptan Uğurcan takımının demoralize olmasına izin vermedi. Uğurcan’ın şampiyonlukta ne kadar büyük pay sahibi olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. Golü kurtardı. Avcı takımının oyundan düştüğünü görünce oyuncu hamlesi yaptı. 59. dakikada Siopis’i çıkartıp vatandaşı Bakasetas’ı aldı. Bordo mavililerde 61. dakika şovunun enerjisi sahaya yansıdı. Meşalelerin, cep telefonlarının ışıkları yanarken Dorukhan Toköz’den gol geldi. Bu gol tribünleri yeniden yeniden ayağa kaldırdı. Abdullah Avcı takımının oyunundan memnun olmamalı ki iki oyuncu hamlesi birden yaptı. Hamşik ve Djaniny kulübeye çekip. Berat ve Kouassi’yi oyuna aldı. Antalyaspor oyun disiplininden hiç kopmadan mücadelesini sürdürdü. Şampiyona karşı ezik futbol oynamamayı kafasına koymuş bir takım izledik. Nitekim eşitliği sağlamak için çok beklemediler.

İnanılmaz bir olay yaşandı. Uzatma dakikaları oynanırken taraftarlar maç bitti zannederek sahaya girdi. Yüzlerce taraftar anonsla çıkarıldı, binlerce güvenlikçinin içerisinde yüzlerce taraftarın sahaya girmesi düşündürü. Antalyaspor takımı olgunluk gösterip sahaya döndü. Maçın bitiş düdüğü ile saha insan seli oldu. Trabzonspor istediğini aldı. Mutluluğun resmi çizilse ancak bu tablo olurdu. Tebrikler şampiyon.,

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber