Ligin bitmesine her ne kadar 13 hafta kalsa da yarış halindeki iki takımın 6 puanlık maçlarını camialar kollektif olarak oynar. Teknik direktörler kendi kariyerleri için final maçı olarak değerlendirir. Kazanılan sadece üç puandan ibaret değildir. Rakibinin kolunun kanadının kırıldığı, şampiyonluk yarışından devre dışı bırakıldığı bir sınav maçıdır. Yönetimler için ektiklerinin  hasat müsabakadır. Taraftarın haftalar öncesinden gelmesini beklediği, arada oynanan maçları ekmeğin içinde gördüğü köfte gibidir. Taraftar bu maça köftesini koyacağı ekmek gözü ile bakar. Futbolcular ise  bu maçlarda çıktıkları sahayı kendi sınırını işaretleyen Aslan gibi görür. Yönetimi, teknik kadrosu, futbolcusu ve taraftarı ile bütün unsurlar bu final sınavını vermek için bir araya gelir. O gün bugündür.,
Gelecekte olan gelmiştir.

Ligdeki yarışlarını büyük ölçüde şekillendirecek bu maç öncesi Konyaspor zorlu bir mücadeleden çıktığı kupaya penaltılarla veda etti. Hafta arası öyle ya da böyle bir yorgunluk yaşadı. Bu süreç lider Trabzonspor için daha kolay bir hafta arası oldu denilebilir. Teknik direktör Abdullah Avcı kupa mesaisini sorunsuz geçerken, görevi gençlere verdi. A takım oyuncuları bir nevi tatil yapıp 6 puanlık maça hazırlandı. Trabzonspor cephesinde Peres kart cezası nedeniyle yer alamazken Hamşik için son dakikaya kadar beklendi. Konyaspor cephesindede tablo aynı. İki takım da kazanıldığında neyin kazanılacağını, kaybedince neyin kaybedileceğinin farkında olarak sahaya çıktı..

Trabzonspor evine, ayağına kadar gelmiş kısmeti geri çevirmemek için oyuna hızlı başladı. Liderlik istatistiklerini doğrularcasına golünü ilk yarım saat içinde buldu. Son haftaların gol ayağı Visca bu karşılaşmayı da boş geçmedi. Bordo Mavili takım ilk yarıda rahatlayacağı golleri de bulabilirdi. Cornelius’un kafası, Bakasetas’ın şutu direkte patladı. Konuk takımın ilk yarıda akıllarda kalan pozisyonu yok. Uğurcan’ı rahatsız bile edemediler. İlk yarıda galibiyet için şartlarını oluşturan Trabzonspor soyunma odasına mutlu gitti.. 

İkinci yarı lider Trabzonspor rakibi Konyaspor’u kontrol altına alıp temposunu düşürme yokuna gitti.. Doğal olarak kalesinde baskı gördü. İlk hamle Abdullah Avcı’dan geldi. Pozisyonları cömertçe harcayan Cornelius’u kulübeye çekti. Djaniny’i oyuna aldı. Avcı’nın bu hamlesine Konyaspor teknik patronu iki oyuncu ile aynı dakika içinde karşılık verdi. Soner, A. Hassan, Skubic’ı kulübeye çekip Barış, S.Cikalleshi, N’poku’yu oyuna aldı. Djaniny oyuna girer girmez Trabzonspor ikinci golünü buldu. Neakame ipe mora (yaban çileği) dizer gibi konuk takımın savunmasını hizaya çekti. Visca’ya “al da at” dedi. O da öyle yaptı. Skor rahatlığı sağlayan Trabzonspor kulübe hamlesine başvurdu. Galibiyette imzası olan Vısca sakatlanınca yerini Yusuf Erdoğan’a bıraktı. Avcı maç önü konuşmasında övdüğü Hamşik’i skoru bulunca ödüllendirdi. Oyuna alıp ambiyansı yaşamasını istedi. Avcı, Nwakaeme’yi kulübeye çekip Kouassi’yi de sahaya sürdü. Ardından Trabzonspor kalesinde golü görüp rakibi heveslendirdi. Tribünler devreye girince konuk takımın baskısını kırdı. Trabzonspor istediğini aldı. 6 puanlık maçı kazanıp belki de yarışa noktayı koydu ve tribünler “şampiyon Trabzonspor “ diye inledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber