banner240
banner237
banner238

Evet dostlar! Şampiyon TRABZONSPOR! Hazır edin bayrakları, formaları, meşaleleri şimdiden!!!

Kimisi Şampi, kimisi Şampiyo, kimisi daha (13) hafta var vs. diyor! Görüşlere saygı duymakla beraber, benim görüşüm de şudur ki,  2021-2022 yılı Ahmet Çalık (Nur içinde yat kardeşim)sezonu Şampiyonu Trabzonspor!!!!! Ve bu söylemi de sadece bugünkü puan durumuna göre değil, bu sezonun 10.-11. haftasından beri söylüyoruz. Takım bize taa o günlerden, bu günleri gösteriyordu çünkü!! Fakat bugün, biraz daha üstüne basa basa söylüyorum:

Şampiyon yazıyorum ve sonuna (1) değil, tam (6) tane (N) harfi koyuyorum!!

Varın siz, yukarı satıra yazdığım rakamları da tersten okuyun!!

Konyaspor maçı öncesi yazmış olduğumuz  yazımızda; ligin son haftası İstanbul'da Başakşehir ile (muhtemelen Olimpiyat stadı'nda) oynayacağımız son maça ve maç sonu kolbastı ve horon şenliğine katılım için şimdiden yer ayırtmanız gerektiğini de belirtip, bunu tavsiye etmiştik!! Tabi bunu söylerken, takımın oyun aklı ve mücadelesi ile Konyaspor maçını kayıpsız geçeceğini ve arayı iyice açacağını az çok tahmin ederek yazdık! Yine bizi yanıltmadılar; şampiyon gibi oynayarak kazandı maçı takım! Helal olsun uşaklar!!!

Abdullah Avcı.. Ve ekibi tabi ki.. Kaç kişilik bilmem ama dev bir ekip olduğu aşikar.. Onlar için, futbol sistematiği adına, çok yönlü düşünen insanlar topluluğu demek isabetli olur diye düşünüyorum.. Neden mi? Siz biliyorsunuz zaten, anlatmaya gerek yok. Ama en önemlisi nedir diye sorarsanız: Başta sabrı ön plana koyup; tüm ama tüm camiyayı tek çatı altında toplayıp, aynı hedefte birleştirmek, aynı şeyi düşündürmek ve hedefi doğru bir şekilde göstermek oldu diye söyleyebilirim.. Yani, bilimsel, gerçekçi ve başarılabilir hedefleri koydu camianın önüne ve inandırdı bizleri.. Ve başardı mı, evet.. Sonuç ortada..Teşekkürler Hocam! Yalnız, son oynadığımız maçta Konyaspor'un golünde bile hocamın katkısı var diyebiliriz? Gölü atan futbolcu Chikalleshi'yi transfer etmişti Başakşehir'e!! İşin latifesi tabi, aklıma gelmişken söylemek istedim..Bu arada çok geçmiş olsun Hocam, soğuk algınlığınız varmış; umarım ciddi bir sorun yoktur sağlığınızda...

Yönetim Kurulumuz!! Başta Büyük Başkan ve tüm yönetim kurulu üyeleri! Harika işlere imza attılar; bir taraftar olarak müteşekkirim! Teknik ekibe bu güzel zemini hazırlayan  iş bilen insanlar topluluğu! Bakın futbol bilen demiyorum; iş bilenler topluluğu! Takdire şayansınız!Ve bu 2 önemli unsurun yanında olmazsa olmaz, 3. unsur: Özverili, azimli, profesyonel ve çalışkan futbolcu kardeşlerimiz tabi ki.. Hepsine ayrı ayrı helal olsun!! Kısaca, ahenk nedir diye sorarsanız, en güzel örneğini bu sezon Trabzonspor Klubü tüm Türkiye'ye gösterdi derim? Başarınız, başarımız daim olsun!

Şu gerçeğin altını da çizmek lazım fakat bunu bir eleştiri olarak algılamasın kimse; sadece tespit! Nedir derseniz; Trabzonspor, bu yıl Anadolu'yu taraftar olarak pek arkasına aldı diyemeyiz.. Çünkü Trabzon şehri hariç, Anadolu takımlarının taraftarlarının büyük çoğunluğunun aslında 1. takımları ya fb, ya gs ya da bjk.. Kendi şehir takımları aslında 2. takımları.. 1. takımları yarışta geri kaldığı için, mecburen şehir takımlarına yöneldiler diye düşünüyorum. Dolayısıyla, Trabzonspor maçlarında rakip takım taraftarlarının, daha ateşli bir şekilde takımlarına destek olduğunu söyleyebiliriz! Olabilir tabiki, en doğal haklarıdır; bizimkisi sadece bir tespit!

Evet, şampiyon belli de, 2. kim olur derseniz; benim bu sezon 2. lik için en büyük favorim, Başakşehir FK.. Pozitif oynuyorlar ve bence Trabzonspor'un ardından 2. bitirirler ligi.. Önümüzdeki sezon ise, Trabzonspor'un en büyük rakiplerinden biri olur!

Gelin, birazda uşaklardan bahsedelim! Şunu direk söylemek isterim; Tymoteusz Puchacz bence istenilen performansı pek veremedi. Tabi ki daha önce belirttiğimiz gibi desteğimiz sonsuz olmalı! Fakat lig için yeterli olabilir ama Avrupa arenasında pek yeterli olacağını ben şahsen düşünmüyorum! Şampiyonlar ligi için, yerine daha iyi bir sol bek şart..Ve Djaniny Semedo bu takım için çok çok önemli; kesinlikle kalmalı takımda.. Uğurcan.. Büyük Kaptan!! Şampiyonlar liginde bu sezon kesinlikle oynamalısın! Sonraki sezon, takıma maddi olarak büyük katkılar da yaparak vedalaşırız seninle; öyle görünüyor! Artık Bundesliga mı premier lig mi olur; kısmet diyelim! Bayrağı büyük profesyonel Erce'ye ve genç yetenek Arda'ya devretme zamanı geliyor yavaş yavaş!! Nwakame, Hamsik, Perez, Dorukan, Bakasetas, Hugo ve Visca.... Yani takım iskeletindeki diğer oyuncularla ilgili konuşmaya gerek yok zaten; kalmalılar yuvalarında! Yusuf Erdoğan ve Hüseyin Türkmen gibi kardeşlerimize, en azından sezon sonuna kadar extra sabır gösterilmeli.. Her hatalarında tribünden çıkarılan olumsuz homurtular, onları oyunlarını oynarken baskı altına alıyor ve haddinden fazla yük yüklüyor? Bunu yapmayalım!! Onlar da şu an bu takımın birer parçaları, bu açık ve net.. Takım şampiyonluğa giderken, bizler bu takımda sadece tek veya bir kaç futbolcuya mı destek vereceğiz? Böyle mi taraftar olacağız? Hayır!! Her şartta, bu takımda bulunan tüm oyunculara destek vermeliyiz; dolayısıyla ancak bu şekilde Trabzonspor takımının özünü ve tamamını desteklemiş oluruz! Diğer şekli, bireysel futbolcu veya futbolculara yapılan destekten öteye gitmez! Hem onları oyuna süren kim, düşündük mü? Tabi ki büyük hocamız Abdullah Avcı! Sabır dostlar sabır! Vardır bildiği hocanın, bekleyip görelim diycem de, daha neyi göstersin bize Hocam! Sayesinde bu sene her yönüyle muazzam bir sezon yaşıyoruz! Kısaca şu an için, üstünde o formayı ve armayı taşıyan tüm oyunculara hep destek, tam destek!!! Zaten taraftar, zor zamanda taraf olmaz mı? İyiyse zaten onun saha içinde desteğe ihtiyacı yoktur! Hamsik gibi, Nwakame gibi, Uğurcan, Visca, Siopis gibi mesela..

Sezon sonuna doğru oluşabilecek muhtemel senaryolarla ilgili de bir kaç laf edip sözü bitirelim dostlar... Abdullah Hoca, ligin bitmesine 3-4 hafta kala, özellikle bu yıl devre arasında transfer edilen genç futbolcuları ve sezon içinde fazla şans bulamayan diğer oyuncuları oynatmaya başlamalı diye düşünüyorum.. Hamsik, Nwakame, Perez, Hugo, Djanini ve Visca gibi önemli oyuncular, yaşlarının etkisi fakat en çok da yoğun maç trafiğinden etkilenmiş olmaları sebebiyle oluşabilecek sakatlık risklerini almamak amaçlı dinlendirilmeli. Şampiyonlar liginde bu oyunculara çok ihtiyaç duyacağız; onların, şampiyonlar ligi maçlarına ve önümüzdeki sezona sağlıklı bir şekilde girmelerini sağlamak önemli diye düşünüyoruz! Hem bu yöntemle, gençlerin ve fazla süre almayan diğer futbolcu kardeşlerimizin maç deneyimleri ve performansları artmış olur ve yeni sezona daha da hazır olarak girmiş olurlar..

Şampiyonluk yazısına benzer nitelikte olan bu yazımızda son söz, önümüzdeki Alanyaspor maçı için olsun.. Bu takım bu maçı da alnının akıyla alıp döner yuvasına..

Futbolcu kardeşlerimizin kendilerine olan inançları, onlara olan inancımızı güçlendiriyor!

Kalın sağlıcakla...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber