Başımzın belâsı bir virüs iki senedir hayatımızı allak bullak etti. Is yerleri, okullar kapalı,üretim durmuş,işçiler işsiz,bağ bahçeler boş.Velhasil garip bir hayat.Ne yapacağımızı şaşırdık.Peki çare ne,? diye zihnimizi yokladığımızda ; kimileri, geç kaldık,önce kapanmalıydık,herkes maske takmalı, mesafe ile hijyene dikkat etmeli, aşı olmalıydı gibi bir çok fikirler ortaya koyuyor.

Bunların hepsi doğru,kabul ettik ama virüs gün geçtikçe artarak,sonunda yukarıdaki olumsuzlukların hepsi meydana geldi.

O zaman bir yerde bir hatamı yapıyoruz diye düşünmeliyiz. Acizane benimde bazı önerilerim olacak.Bu önerilerim doğrudur diye katı bir iddiam yok,ama acaba faydası olur mu?diyorum.Önerilerimi aşağıya sıralıyorum.

1-Maske ve mesafeye uyalım.

2-Hijyene dikkat edelim.

3-Aşımızı mutlaka olalım.

4-Kalabalık ortamda çokça dikkatli olalım.

5-Komşuluk ilişkilerine dikkat edelim.

6- HES kodu,ateş ölçme devam etsin.

7-Isyeri kapasitelerini azaltalım.

8-Salgın hastalık eğitimleri yapalım.Gibi bu tedbirler çoğaltılabiliriz.Bütün bu güzel önlemleri alırken, yazının başlığında vurguladığım"YASAK DEĞİL,PLANLAMA VE

DENETIM" konseptini öne alıp yasak ve kapatma yerine denetimleri çoğaltarak yasaklardan kurtuluruz diyorum.

Açık havada bolca yürümek,spor yapmak,bağ ve bahçede ziraat yapmak,alışveriş yerlerimizi,park ve bahçelerimizi,açık tutmakta bir sakınca olmaz diye düşünüyorum, o zaman üretim durmaz, kimse işsiz kalmaz,iflaslar önlenir.

Devletimizin tüm gücünü denetim ve kontrollere ayıralım.Bilim adamlarımıza, bir zamanlar atalarımıza gıpta ile bakan Avrupalı ve diğer gelişmiş ülke bilim adamları ile yarışabilecek seviyeye gelmesi için tüm imkânları sunalım.

Allah'ım dan bu virüs belasından bizleri ve tüm dünyayı kurtarmasını dua ederken,dostlara selâm,saygı ve sevgilerimi sunarım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber