Trabzonspor, seçimli olağanüstü genel kurulunu yaptı. Hayri gür spor salonunda yapılan kongreye katılım ilk gün az oldu fakat, oylamanın yapıldığı ikinci gün ilk güne nazaran daha kalabalık bir katılım vardı. 

Kongrenin ilk gününde kulübün mali ve idari açıdan faaliyet raporları okundu, bu raporlar üzerine katılımcı delegelerden söz alanlar, konu üzerine ve konu dışı konuşmalarını yaptılar, bu konuşmalar oldukça hararetli ve akıcı geçti.

Konuşmacıların bir çoğu kulübün ekonomik yapısının ve durumunun yanlışlığından bahsetti. Kulübün aşırı borçlandırılarak batağa sürüklendiği dile getirildi ve eleştiriler bu yönde yoğunlaştı. 

Klübü batırdı diye eleştirilen Ahmet Ağaoğlu başkan, aynı eleştirmenler tarafından takımı şampiyon yaptı diye övgü dolu sözlere mazhar oldu. 

Klübü batırdı diye eleştirilen yönetimin başkan yardımcısı, Ertuğrul Doğan başkanlık için tek aday olduğundan, klübü batırdınız diye eleştirenlerini dile getiren bir kaç delege, Ertuğrul Doğan başkanın listesine girmek için bağımsız aday oldular. 

Ve sonuç olarak klübün borcunu 3 milyara çıkardılar diye eleştirilen Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi, mali ve idari açıdan kendilerini eleştiren delegeler tarafından ibra edildi.

Bende diyorum ki, bundan öncede görev yapan başkan ve yönetimlerin hepsi, bu yönetim gibi hatta dahada fazla borçlanarak görevi başarısızlıkla bıraktılar, hatta aldığı borcu dört, beş kat artırarak başarısız şekilde bırakan başkanlar da oldu.

Ahmet Ağaoğlu başkan ve yönetimi de tıpkı kendinden önceki yönetimler gibi aldığı borcu üç kat artırarak bıraktı fakat bir fark var! Ahmet Ağaoğlu başkan takımı şampiyon yaparak ve şampiyon başkan olarak bıraktı.

Bu nedenle Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin ibra edilmesi hakkıydı ve delegede bu kongrede başkanın hakkını teslim etmiş oldu. 

Tek aday olarak seçime giden Ertuğrul Doğan başkanınsa işinin çok zor olduğu ve bu zorluğuda kendisi bilerek yönetime ve başkanlığa bile isteye talip olduğu, bu nedenle kendisinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çiçeği burnunda başkanın heyecanlı olduğu gözlenirken, kendinden emin, akılcı ve projelerle yönetime talip olduğunu konuşmalarından ve izlenimlerimizden anlayabiliyoruz. 

Başkan, Trabzonspor’u sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşturmak için projeleri olduğunu, bu projeleri kısa, orta ve uzun vadeli olarak planladıklarını ve önümüzdeki günlerde bunu herkese açıklayarak şeffaf bir yönetim tarzını benimseyeceklerini söyledi. 

Bu söylemin eyleme dönüşmesi temennisiyle, başkanın ekonomik mücadele sırasında Trabzonspor’un yarışmacı kimliğindende ödün vermeyeceklerini söylemesi ve Trabzon’un sokak ve tribünlerinden geldiğini, taraftarımızın ne istediğini iyi bildiğini söylemeside kayda değer bir unsurdu. 

Çiçeği burnunda ve heyecanlı başkan için kendi izlenimlerimi aktaracak olursam, ben sayın Ertuğrul Doğan’ı efsane ve onursal başkanımız sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın 1982-83 sezonunda ilk başkan olduğu zamanki haline benzettim.

O dönemde ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçen Trabzonspor, başkan Mustafa Günaydın nezdinde bu ekonomik zorluklarla mücadele ederken olağanüstü genel kurul kararı alındı ve zengin iş insanı sayın  İbrahim Cevahir beyin başkan olması için kendine şehirden ve camiadan baskı yapıldı.

Sayın Cevahir, başkan ol diye kendine yapılan baskılara binaen bu ekonomideki Trabzonspor’un ekonomik olarak sürdürülebilir bir tarafı olmadığını bildiğinden ve ayrıca o dönemlerde reklam ve yayın gelirlerininde olmadığı, kulüplerin başkanların cebine baktığı dönemler olduğundan, kendine yapılan başkanlık teklifini kabul etmedi ancak Trabzonspor için hayati bir öneride bulundu.

Sayın Cevahir, benim kadar zengin değil ama benden çok para harcar ve Trabzonspor’u bu borç sarmalından kurtarır dediği sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı camiaya önerir.

Genç, heyecanlı, arzulu ve kendinden emin olan Mehmet Ali Yılmaz’a Trabzonspor başkanlığı teklif edilir ve bu görevi seve seve kabul eden başkan, başkan seçilir seçilmez ilk iş olarak borç ödemek için satışa çıkan oyuncuların satışlarını durdurduğu gibi, 

Trabzonspor’un acil borçlarını cebinden ödeyerek üzerine birde yeni oyuncu transferleri yaptı, sonraki sezon 1983-84 sezonunda ise batakta olan Trabzonspor’u o bataktan çıkarıp şampiyon yaptı. 

Bugün Trabzonspor yönetimine talip olan ve başkan seçilen sayın Ertuğrul Doğan’ı almış olduğu sorumluluktan ve yapmış olduğu açıklamalardan dolayı ve üstlendiği bu zorlu görevde kendinden emin görünüşünden mütevellit, efsane başkan M.Ali Yılmaz’a çok benzettim.

Oylamanın sonlanması akabinde divan kurulunun yaptığı açıklama ile tek liste gidilen seçimde Trabzonspor’un 18. Başkanı Ertuğrul Doğan oldu. Tebrikler ve başarılar diliyorum. 

Başkan yaptığı ilk açıklamada, tek liste olarak seçime girdim fakat buradan tek yürek olarak çıkacağız inşallah demişti, sonuç açıklandıktan sonra başkanın yaptığı teşekkür konuşmasında, Trabzonspor’un başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum, tek gerçeğimiz olacak oda kulübümüzün çıkarları dedi ve delegeye teşekkür etti, bende bütün camianın başkanın etrafında tek yürek olmaya mecbur olduğunu düşünüyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber