banner240
banner237
banner238

KAYNAMAYAN TENCERE NIN YIKMAYACAĞI HUKUMET YOKTUR..
Rahmetli Demirele aittir bu söylem.Toplumsal ,sosyal hayatı insan psikolojisini bilen duayyen siyaset adamıydı..
Bugün dünden planladığımız aylık alışverişe gittik eşimle.. Dungece saat 24 den sonra emekli maaşımız yattı çünkü.. 1Mart bugün migros marketteyiz, önce sebze reyonuna yöneldim sebzede yememiz gerekli çünkü, patlicanlara baktım 49,99  sonra döndüm kabak alayım 45 ,99 biber 45 TL domates 39, 99 herbirinden 3 er adet aldım.Esim neyapiyorsun onlar kime yeter dedi.Biz kadınlar yetiririz bir şekilde diyerek ayrıldım sebze bölümünden..Protein de lazım sağlıklı beslenmek için,peynir, yumurta,olması gerekenler..Döndüm etraftaki insanlara baktım herkes fiyatı inceliyor,alıyor geri bırakıyor.. Emekli kesim zaten zor ayakta duruyordu,onlarda benim gibi adet bazında aldılar sebzeyi meyveyi..
Ha birde zeytin almam gerekli herzamanki aldığım zeytin 170 TL olmuş kilosu şaştım..çünkü  bir fındık üreticisi çocuğu olarak  eskiden babam şunu söylediğini biliyorum,1 kilo findikla 3 kilo zeytin aldım dediğini hiç unutmam.Bugun ise 1 kilo fındıkla yarım kilo zeytin alamıyoruz onu kiyasladim.Bu günkü fındık zeytin dengesi terse dönmüş durumda..onu farkettim.
Aldiklarimizin içinde, Et yok,balık yok,alkol yok,parfüm deodorant yok.
Her evin temel tüketim kalemleri;un tuz pirinç,çay yağ,deterjan,vs..sepeti doldurduk.Döndüm çevredeki insanların sepetine gözattım üç beş  çeşit gıda yiyecek var sonra çokmu aldım diye kendimden utandım.Hadi gidelim dedim eşime..
Kasaya geldik hesap ödeyeceğiz gözlerime inanamadım,gitti emekli maaşının yarısı,kasiyer hanıma takıldım emekli maaşını aldın diye..
Benim suçum değil hergün fiyatlar değişiyor ablam diyerek cevap verdi. 
Belliki Emekli maaşı ile artık tencere kaynamıyor.
Eve geldik.aldiklarimiza birdaha göz attik..Bundan sonra yaşam çok daha zor olacak..
Birde evimizin faturaları var onlarida hesapladik emekli maaşının kalanida onları ucu ucuna kapatıyor. Bitti emekli maaşı.29 gün daha var diğer maaş gününe kadar aldıklarınla, yetinmeye devamet emekli maaşı bitti..Ya mucizeler yaratmak gerek...,yada açlık sınırı nin altında yaşamayı....Uyan emekli kardeşim. 
Söz sende..Güç sende,seçim var önümüzde.. Rahmetli Demireli saygıyla anıyorum.Tencerenin yikamayacagi hükümet yoktur.
Ve diyoruz ki Örgütlü toplum hakkını söke söke alır,eyt liler nasıl basardiysa, emeklilerde başarmali..
TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU OLARAK SENDİKALAŞMA ÇALIŞMALARIMIZI YOL HARİTAMİZİ BELİRLEDİK  ARTIK YETER  DİYEREK  EMEKLİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ, ÜSTLENDİK , BIRLIKTE BAŞARACAĞIZ,TÜM EMEKLILERIMIZLE ELELE.
TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU 
YKÜ İDR İŞLR
 GNL.BŞKN.YARD 
RAZİYE YAZICI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber